in , ,

5 Instagrammable plaatsen voor studenten in Leuven

@Pexels - Vinicius Wiesehofer

Studenten die in Leuven studeren of op kot zitten, deze is voor jullie! Neem jij graag mooie foto’s en video’s voor je Instagram en wil je de stad ontdekken? Goed nieuws! Wij helpen je graag op weg en daarom geeft Kotplanet zo’n vijf Instagrammable plaatsen voor studenten in Leuven.

1/ Grote Markt

Het mag dan wel één van de meest toeristische plekken zijn in Leuven, toch mag de Grote Markt niet ontbreken in dit lijstje. Het plein is in het hartje van de studentenstad gelegen en dus makkelijk te bereiken. Op de Grote Markt kan je het historische stadhuis en de collegiale Sint-Pieterskerk terugvinden, maar ook het Tafelrond en mooie gildehuizen. Doorheen het jaar is dit al zeker een Instagrammable plaats voor studenten, maar ook tijdens bepaalde periodes en evenementen – zoals Bloementapijt, Kerstmis en de Beleuvenissen – is dit zeker een must-visit als jij mooie foto’s of video’s wilt maken voor jouw Instagram.

2/ De Vaart

Wat ooit een industriële site was, is nu ongetwijfeld één van de hipste plekken in Leuven. Onze tweede Instagrammable plaats in dit lijstje: de Vaart. Hier vind je niet enkel één van de oudste kanalen in de Lage Landen terug, maar ook restaurants, winkels en natuurlijk ook veel groen. De oude brouwerij van Stella Artois (nu De Hoorn), het voormalige gebouw van de douane (OPEK) en het wooncomplex de Balk van Beel zijn enkele opmerkelijke gebouwen aan de Vaart, maar ook het kanaal zelf levert jou leuke foto’s op. De Vaart is een plaats waar jong en oud kunnen genieten van het oude en nieuwe Leuven.

3/ Park van de Abdij van Keizersberg

In het noorden van de studentenstad bevindt zich dan weer de Abdij van Keizersberg, vernoemd naar de heuvel waarop de abdij gevestigd is. Het werd in de 19de eeuw gebouwd door de benedictijnen. Het grote abdijgebouw wordt daarnaast omringd door een openbaar park. Niet enkel het park zelf is mooi, maar ook het uitzicht dat je op de stad hebt. Je kan deze site gratis bezoeken en ook dat biedt weer de kans om mooie content te maken voor je Instagram.

4/ Muntstraat

Welkom in de Muntstraat, de place to be voor studenten die van lekker eten houden! Terwijl deze straat in de 14de eeuw haar naam kreeg toen het vorstelijke muntatelier er zich vestigde, is het vandaag de thuishaven van heel wat restaurants en cafés. Deze straat zit vol leven, vooral ’s avonds wanneer het tijd is om te eten. Met alle lichtjes die aangaan, krijg jij ook de kans om volop te genieten van onze vierde Instagrammable plaats.

5/ Oude Markt

Last but not least kunnen we ook zeker ‘de langste toog van Europa’ niet vergeten. De Oude Markt was ooit de plaats waar markten gehouden werden en waar zowel de voormalige universiteitsbibliotheek als het eerste stadhuis gevestigd waren, maar vandaag is het ontmoetingsplaats bij uitstek. Zeker wanneer het zonnig is, lopen de terrasjes hier goed vol. Het is ook zowat de bekendste uitgaansbuurt van de studentenstad. Naast wat leuke foto’s en video’s voor je Instagram, kan je hier dus ook genieten van het zonnetje met een lekker drankje.

Het begin van de lente betekent ook meer zon en warmere temperaturen. Het wordt dus tijd om wat vaker buiten te komen. Met deze vijf Instagrammable plaatsen kan jij alvast Leuven ontdekken en jouw Instagram boosten. Veel plezier! 📸

Wil je meer content voor studenten? Volg ons zeker op Instagram!

Written by Shane R.

What do you think?