in , ,

Kan jij als student drie dagen zonder jouw GSM?

@Pexels - Andrea Piacquadio

GSM’s en social media zijn nu eenmaal niet meer weg te denken uit ons leven, maar zou jij, als het echt zou moeten, kunnen leven zonder? Als je denkt: ‘Ja, die challenge wil ik wel eens doen!’, dan heb je het juiste artikel gevonden. Kotplanet geeft je enkele feitjes over GSM-verslavingen en tips om er mee om te kunnen gaan!

1/ Feitjes

  • Bijna een op de vier jongeren geeft aan dat hij of zij verslaafd is aan zijn smartphone en dat is redelijk onrustwekkend. Britse onderzoekers hebben dit vastgesteld in een studie. Dat wil zeggen: in paniek raken als ze hun gsm niet bij hebben of er gewoonweg te veel op zitten!  
  • Jongeren hebben gemiddeld al vanaf 11 jaar een smartphone en gaan nooit meer een periode door waarin ze geen GSM hebben. 
  • 40% van de volwassenen kijkt in de eerste vijf minuten dat ze wakker zijn naar hun GSM.

2/ Wat kan ik doen?

Aangezien je tot hier bent geraakt in dit artikel veronderstel ik dat je misschien een klein probleem hebt… Maar geen nood! Kotplanet is er voor jou! Hieronder zal je een aantal trucjes vinden die je zullen helpen om minder op je gsm te zitten. 

  • Stel een scherm limiet in voor een aantal apps. Als je bijvoorbeeld heel veel tijd spendeert op TikTok, kan je er een limiet op zetten. 1 uurtje per dag bijvoorbeeld. Je moet wel heel weinig karakter hebben als je na dat ene uurtje gewoon naar je instellingen gaat om het limiet te verhogen…
  • Probeer voor wat afleiding te zorgen: lees een boek, ga studeren, kook iets, bak iets… maar laat je GSM in de woonkamer liggen. Desnoods zet je een wekker…
  • Probeer een hobby te vinden waar je je GSM niet voor nodig hebt. Neen, TikTok kijken is geen hobby…
  • Gooi alle apps die niet nuttig zijn van je GSM. Zo doe je alleszins al geen nutteloze dingen meer. 
  • Koop een bakje met een tijdslimiet! Als er niets helpt, moet je de grove middelen gebruiken. Steek je GSM voor een uur of langer in het bakje en hoe graag je ook wil, je zal hem er niet vroeger kunnen uithalen!

Helpen deze tips je? Laat het ons weten op Instagram!

What do you think?