GezondLIFESTYLE

3 oplossingen om ‘hangxiety’ te vermijden als student

Heb je gisteren een leuk avondje gehad in de Overpoort of heb jij je dik geamuseerd op de Oude Markt? Dan heb je misschien last van een grote kater. Sommige studenten kunnen dan ook last hebben van angst of anxiety en deze combinatie is not fun. Hangxiety(hangover en anxiety) is een kater waarbij je je niet alleen misselijk voelt, maar ook angst je hersenen overneemt. Kotplanet vertelt je even hoe je daar vanaf kan geraken! 

1/ Zweet het uit 

Een kater moet je sowieso uitzweten. Je kan weinig doen om er vanaf te geraken. Hopelijk heb je de dag van je kater niet veel te doen, want je zal niet veel gedaan krijgen. Hoofdpijn, overgeven, misselijk zijn… Het hoort allemaal bij een kater en zorgt ervoor dat je je afschuwelijk voelt. Als daar nog eens een beetje (of veel) angst bij komt kijken, wordt het een verloren dag. 

Ook dit moet je uitzitten. Er is heel weinig aan te doen. Aanvaard dat deze dag verloren is en ga een serie kijken, slaap, kijk in de verte… Doe alles waardoor je dag sneller voorbij kan zijn.

2/ Laat het los 

Misschien ben je wel angstig omdat je niet meer weet wat je gisteren gedaan hebt of wat er allemaal gebeurd is. In dat geval kan je een vriend(in) opbellen die jou alles kan vertellen van de vorige avond. Met een klein beetje geluk heb jij helemaal niets schaamtelijk gedaan en kan je rustig verdergaan met je dag. 

Vertellen je vrienden wel een aantal dingen die jij hebt gedaan en waar je niet trots op bent, dan moet je het gewoon loslaten. Het is gebeurd en je kan het niet meer veranderen. Je hebt er geen baat bij om er nog heel de dag aan te denken. Je zal je enkel maar slechter voelen en ik denk dat je op dit punt je wel al slecht genoeg voelt, toch?

3/ Schrijf alles op 

Kan je het toch niet onmiddellijk loslaten? Schrijf je gevoelens op. Met minimale energie kom je uit je bed, neem je een schriftje en een pen en kruip je terug in je bed. Daar schrijf je alles op waarmee je zit en laat je het los. Je schrijft je gedachtes en gevoelens gewoon van je af. Dat helpt bij veel stresssituaties, maar ook bij deze. 

Zo, deze drie dingen kunnen ervoor zorgen dat jouw hangxiety was lichter wordt. Zo zal je het beter kunnen dragen en onthoud: een kater duurt normaal maar één dag. Morgen ziet de wereld er al weer heel wat vrolijker uit. 

Volg ons op Instagram en TikTok. Word ook lid van onze Facebookgroep voor meer tips, advies en humor.

What's your reaction?

Related Posts

Load More Posts Loading...No more posts.
Une petite notification ? OK Pas tout de suite