BudgetGeen onderdeel van een categorieTIPS

4 goede manieren om geld te besparen als student

Als student is het niet altijd gemakkelijk. Zelfs als je een studentenjob hebt, is het soms moeilijk om je budget zo te beheren dat je aan het eind van elke maand niet in het rood komt te staan. Daarom geeft Kotplanet je 4 goede methodes om geld te besparen

1/ Hou je rekening goed bij 

Dat is de basis. Als je aan het begin van de maand je geld krijgt, neem je je Excel-bestand (ja, je bent nu een ordelijk persoon) en voer je je vaste kosten in die je elke maand hebt. Zodra je weet hoeveel er dan nog overblijft, kan je schatten hoeveel je opzij kan zetten. Wacht daar niet mee. Zet het geld meteen op je spaarrekening. 

2/ Beperk onnodige aankopen 

Makkelijker gezegd dan gedaan, we weten het. Geef jezelf elke maand recht op 1 aankoop die je als overbodig beschouwt. Het is een pleziertje waarvan je diep van binnen weet dat het niet echt nodig was. Daarna moet je letten op je budget! Als je ziet dat je te ver gaat, kies dan voor een vast budget in plaats van één aankoop. 

3/ Wordt de Queen of King van de kortingen 

Het vergt een beetje voorbereiding, dat klopt, maar je kan overal veel kortingen vinden. Gebruik allereerst je studentenkaart. Je zal zien dat het je kostbare euro’s bespaart. Bekijk dan de apps van de verschillende winkels in je omgeving: je vindt er alle promoties en het zal je helpen om goedkoop te winkelen. 

4/ Betaal in cash 

Als je je geld niet goed kan beheren, probeer dan altijd cash te betalen. Maak budget-enveloppen voor elke uitgave. Als het leeg is, jammer! Wees voorzichtig, ga niet naar je spaarrekening, dat is vals spelen!

Volg ons op Instagram en TikTok! Word ook lid van onze Facebookgroep voor meer tips, advies en humor!

Coordinatrice Marketing aka Madame Kotplanet. Fan de tattoos et de rock, j’adore les séries et films un peu (trop) cul-cul qui font pleurer.

What's your reaction?

Related Posts

Load More Posts Loading...No more posts.
Une petite notification ? OK Pas tout de suite