Het leven op kotTIPS

4 tips om je kot op orde te houden

Je kot is je eigen ruimte, waar je kan doen wat je wil, maar, zoals we wel weten, wordt het snel een puinhoop waar je de helft van je spullen niet meer kan vinden… Je bent altijd onderweg, je komt thuis tussen twee lessen door en je vergeet op te ruimen. Om dit te vermijden, geeft Kotplanet je 4 tips om je kot op orde te houden. 

1/ We zijn minimalisten 

Een kot is vaak een kleine ruimte. Om het netjes te houden, moet je dus beperken wat je erin zet. Nee, je hebt geen 10 truien nodig deze week, ook hoef je al je schoenen ‘voor het geval dat’ mee te nemen. Probeer een minimalist te zijn: hou het bij wat je echt nodig hebt voor je week

2/ Wij zijn georganiseerd 

Het is belangrijk dat je een basis legt van in het begin. Daarom moet je vanaf de eerste dag georganiseerd zijn. Gebruik bakjes in je kasten, verdelers in je laden om de ruimte te maximaliseren etc. Je kan zelfs op veilig spelen en je spullen labelen. Je kan zelfs alles etiketteren, zodat je precies weet waar alles hoort. Dit zal je motiveren om dingen telkens op de juiste plaats te zetten. Je zal zien, het geeft veel voldoening. 

3/ We hebben een vooruitziende blik

Je weet dat je deze week het ene uitje na het andere hebt en dat je tussen je lessen door geen tijd hebt om je kot op te ruimen? Dat is niet erg, maar plan gewoon een tijdstip in om alles op te ruimen! Als je weet dat je een drukke week tegemoet gaat, plan dan een tijdstip in waarop je moet opruimen. Als je dit elke weet doet, zal je zien dat je kot ordelijk ligt. 

4/ We maken een to-do lijst

Om te voorkomen dat je alles op een bepaald moment van de week moet opruimen, kan je voor jezelf een to-do-lijstje maken waar je je elke dag aan moet houden. Als je weet dat je je sporttas laat rondslingeren als je thuiskomt, maar je dagelijkse takenlijst is er om je eraan te herinneren… Dat is nu verleden tijd! 

Volg ons op Instagram en TikTok! Word ook lid van onze Facebookgroep voor meer tips, advies en humor!

Coordinatrice Marketing aka Madame Kotplanet. Fan de tattoos et de rock, j’adore les séries et films un peu (trop) cul-cul qui font pleurer.

What's your reaction?

Related Posts

Load More Posts Loading...No more posts.
Une petite notification ? OK Pas tout de suite