TIPS

4 tips om je kot warm te houden en niet te hoeven verwarmen

Kotplanet wijst je er graag op dat het alleen maar kouder wordt. We weten heel goed dat als je student bent, er geen besparing te veel is, daarom ben je nog niet begonnen met het verwarmen van je kot. Om je te helpen de juiste keuzes te maken, geven wij je 4 tips om de warmte in je kot te houden.

De deurstopper

Na school blijf je graag op je kot voor een goede film, maar de hitte gaat liever uit. Ze wil graag onder de deur vandaan komen om zijn vrijheid te krijgen. Hoe voorkom je dat het je verlaat? Kies voor de deurstopper! Het is niet het mooiste decor, maar het is zeer effectief in het bestrijden van warmteverlies.

Sluit je gordijnen 

Of je nu gordijnen, luiken of iets anders voor je ramen van je kot hebt om je in het donker te wanen, sluit ze! Als het overdag is, laat je alles open, zodat de natuurlijke warmte binnenkomt. Als de nacht vatl, sluit je alles. Inderdaad, door alles af te sluiten, voorkom je dat de warmte uit je kot komt zodra de nacht valt. Tot zover het uitzicht op de sterren door je raam, maar hallo warmte!

Sluit de deuren

Als je een warm kot wil hebben als je na school thuiskomt, zorg er dan voor dat je deur sluit. Het zou jammer zijn als de warmte van je kamer de kamer van je kotgenoten zou verwarmen en jij uiteindelijk met 12 dekens moet slapen omdat je het koud hebt.

Een tapijt 

De grond is een van je ergste vijanden in deze strijd om warm te blijven. Om te voorkomen dat de warmte in de grond verdwijnt, kan je rekenen op je favoriete tapijtje! Leg tapijten in je kot en je zal zien dat je leven zal veranderen, vooral als je graag met sokken of blote voeten loopt. Bye bye koude vloer!

Laten we samenvatten! Voordat je naar de les gaat, open je de gordijnen om het licht en de warmte in je kot te laten. Sluit de deuren om de warmte in de kamers te houden en aarzel niet om een gordijn onderaan de deur te plaatsen zodat de warmte niet ontsnapt. Als je thuiskomt van school, sluit dan de gordijnen (tenzij het nog licht is) om te voorkomen dat de warmte ontsnapt. Als bonus installeer je best een aantal tapijten om de vloer zo warm mogelijk te houden. 

Volg ons op Instagram en TikTok! Word ook lid van onze Facebookgroep voor meer tips, advies en humor!

What's your reaction?

Related Posts

Load More Posts Loading...No more posts.
Une petite notification ? OK Pas tout de suite