in ,

4 tips waarop je moet letten als student als je boodschappen doet

@Pexels - Michael Burrows

Boodschappen doen, dit kan een hele grote vijand worden van je portefeuille. Je wordt snel afgeleid, koopt allerlei dingen die je eigenlijk totaal niet nodig hebt en komt vaak terug buiten met dingen die totaal niet op je boodschappenlijst staan. Als student heb je vaak voor allerlei dingen een budget  en is het dus ook belangrijk om deze te respecteren. Kotplanet geeft je in dit artikel 4 tips waarop je als student moet letten tijdens het doen van je boodschappen. 

Wil je weten welke producten er zeker niet mogen ontbreken in je koelkast?

1/  Maak op voorhand een boodschappenbudget op

Het maken van een boodschappenbudget kan je helpen tijdens je boodschappen, hierdoor weet je waar je je aan moet houden en het kan je helpen om geen aankopen te doen die veel te duur zijn. Probeer dit telkens op het begin en het einde van de maand te doen. Hou ook je kasticketten bij, als je op het einde van de maand een controle wilt houden kan dit je helpen om alles goed te bekijken en zien of je gedurende de hele maand je budget hebt gerespecteerd.

Wil je als student minder uitgeven aan voedingsmiddelen?

2/  Maak een boodschappenlijstje

Maak hierna een toertje in je keuken en maak een lijstje van alle dingen die ontbreken, als je deze allemaal hebt genoteerd neem er dan je boodschappenbudget bij en bekijk wat er binnen je budget is en wat de belangrijkste dingen zijn die je moet kopen. Noteer deze elementen op je boodschappenlijst, dit kan je helpen om geen onnodige dingen te kopen tijdens het doen van je boodschappen. Als je dan toch nog geld over hebt, kan je dan iets niet essentieels kopen. 

3/  Blijf maximum 1 uur 

Blijf niet te lang hangen in de winkel, zoek alle elementen die op je boodschappenlijst staan en ga dan weer weg. Het kan een afleiding zijn om naar afdelingen te gaan, waar je uiteindelijk niks bij moet halen.

4/ Doe je boodschappen alleen

Probeer je boodschappen alleen te doen, als je het met je kleine broer/ zus doet kunnen ze je helpen bij het dragen van je boodschappen, maar dan kan er al snel gevraagd worden om iets te kopen dat buiten je budget zit. Om conflicten te vermijden en geen nee te zeggen is het beter om dit alleen te doen.

Heeft dit artikel je goed geholpen en wil je nog meer advies krijgen omtrent het studentenleven? Volg dan ons Instagram pagina!

Written by Myriam Bonga

What do you think?