in ,

4 manieren om als student religie en stage te combineren

@Pexels - Fauxels

Het leven van een student kan best druk zijn. Wanneer je stage moet lopen is dat zeker het geval. Ook voor gelovige studenten kan dit best een uitdaging zijn, want hoe kan je je geloof praktiseren tijdens zo’n drukke stagedagen? Maak je geen zorgen, want Kotplanet geeft je zo’n vier manieren om als student religie en stage te combineren.

1/ Ga voor een religieuze stageplaats

Een eerste manier om als gelovige student je religie en stage te combineren, is door een religieuze stageplaats te zoeken. Als je – bijvoorbeeld – communicatie studeert, kan je polsen bij religieuze organisaties of je daar als stagiair(e) de communicatie mag verzorgen. Natuurlijk is het niet altijd en niet voor iedereen mogelijk om zo’n stageplaats te vinden. Daarom kan het ook goed zijn om onderzoek te doen naar de bedrijfscultuur van potentiële stageplaatsen. De ene stageplaats is meer open-minded dan de andere natuurlijk.

2/ Maak een duidelijk schema

Wanneer alle administratieve voorbereidingen voor je stage achter de rug zijn en je stage eindelijk van start gaat, zal je een beter beeld krijgen over hoe je dagen eruit zullen zien. Dit kan helpen om een duidelijk schema op te stellen. Daarin kan je alles gedetailleerd noteren, zodat je ook momenten kunt vrijmaken voor religieuze activiteiten. Wijzigingen kunnen natuurlijk steeds plaatsvinden, maar door dit goed in te plannen, kan je je religie en stage zeker combineren.

3/ Gebruik je pauzes voor je religie

Studenten die ook op hun stageplaats met hun religie bezig willen zijn, kunnen hun pauzes hiervoor gebruiken. Als je wilt bidden, kan je je even afzonderen op een rustige plek waar niemand je zal storen. Dit geldt natuurlijk ook voor het lezen van heilige geschriften of het reflecteren over bepaalde onderwerpen. Zo kan je je pauzes gebruiken om verbinding te maken met je geloof en innerlijke rust te vinden tijdens drukke stagedagen. Wie weet delen jij en een collega wel dezelfde geloofsovertuiging, waardoor jullie eventueel samen kunnen komen tijdens jullie pauzes.

4/ Luister naar religieuze podcasts en muziek

Tot slot kan je op weg van en naar stage en tijdens je pauzes religieuze podcasts en muziek beluisteren. Dit kan je helpen om je spirituele groei te ondersteunen en ook tijdens je stage verbonden te blijven met je religie. Het kan ook inspiratie en rust brengen. Dat tweede kan zeker welkom zijn tijdens de drukte die de stage soms met zich meebrengt.

Stage lopen betekent niet dat je geen tijd hebt om met je geloof bezig te zijn. Door je dagen goed te plannen en vrije momenten optimaal te benutten, kan je zonder problemen je religie en stage combineren. Veel succes met je stage! 📖

Wil je meer content voor studenten? Volg ons snel op TikTok!

Written by Shane R.

What do you think?