StudiesTIPS

6 redenen waarom je tijdig moet beginnen blokken

Het is mei en dat betekent dat de examenperiode voor de deur staat. Dit brengt altijd wel stress met zich mee en beïnvloedt ook je sociale leven. Iedereen zit met z’n neus in de boeken, waardoor afspreken met je partner, vrienden of kotgenoten niet altijd vanzelfsprekend is. Kotplanet geeft je daarom zo’n zes redenen waarom je tijdig moet beginnen blokken.

Heb je moeite met plannen? Zo maak je een goede examenplanning!

1/ Je beheerst de leerstof beter

Wanneer je tijdig begint te studeren, heb je meer tijd om over alle leerstof te gaan. Dit zorgt ervoor dat je de materie beter zal begrijpen en beheersen. Als dit niet het geval is, heb je ook meteen meer tijd om er meermaals over te gaan. Wie de leerstof goed begrijpt en beheerst, is logischerwijs beter voorbereid op het examen.

2/ Je vermindert stress

Wie examens zegt, zegt stress. Maar deze stress heb je voor een stuk of zelf in handen. Als je op tijd begint te blokken, creëer je bewust meer tijd om je samenvatting te maken en de leerstof te leren. Dit zorgt er dan weer voor dat je je niet moet haasten om alles op tijd klaar te krijgen. Hierdoor kun je je meer ontspannen en zal je ongetwijfeld beter presteren op het examen.

3/ Je verbetert je slaapritme

Door op tijd te beginnen studeren, hoef je geen overuren te draaien. Als je alles netjes inplant en je je aan deze planning houdt, dan heb je nog tijd om je ’s avonds te ontspannen en tijdig te gaan slapen. Dit zorgt ervoor dat je een beter slaapritme kan aanhouden, beter uitgerust bent, je beter zal voelen en ook beter zal presteren. Het belang van een goede slaap, ladies and gentlemen.

4/ Je hebt tijd om vragen te stellen

Je bent aan het blokken en je merkt opeens dat een bepaald deeltje niet zo duidelijk is. Geen zorgen! Als je tijdig begint te studeren, dan heb je voldoende tijd om vragen te stellen aan je docenten of medestudenten, zonder je zorgen te moeten maken of ze nog op tijd zullen antwoorden. Door vragen te stellen, worden ook misverstanden en onduidelijkheden vermeden en kan je je beter voorbereiden op je examens.

5/ Je krijgt meer zelfvertrouwen

We zeiden al eerder dat als je op tijd begint te blokken, je de leerstof beter zal begrijpen en beheersen. Wel, dit zal er ook meteen voor zorgen dat je meer zelfvertrouwen krijgt en je je minder angstig zal voelen. Je weet namelijk dat je de materie onder de knie hebt en zo kan je met een gerust hart je examen afleggen.

6/ Je verhoogt de kans op goede resultaten

Ten slotte verhoog je ook aanzienlijk je kans op goede examenresultaten wanneer je tijdig begint te studeren. Je begrijpt en beheerst de leerstof beter en je hebt jezelf de tijd gegeven om alles goed in te oefenen of er extra aandacht aan te schenken. Hierdoor ben je beter voorbereid en maak je dus meer kans op succesvolle examens.

Hopelijk helpen deze zes redenen om je te doen inzien hoe belangrijk het is om tijdig te beginnen blokken, mocht je dit nog niet doen. Zeg je uitstelgedrag vaarwel en verhoog meteen je kans op betere examenresultaten. Je zal ook meteen meer tijd hebben om pakweg te genieten van een terrasje met vrienden bij goed weer. Veel succes!

Volg ons op Instagram voor meer Kotplanet-nieuwtjes!

What's your reaction?

Related Posts

Load More Posts Loading...No more posts.
Une petite notification ? OK Pas tout de suite