Campus

5 Instagrammable plaatsen voor studenten in Hasselt

Studeer jij in Hasselt? Maak jij graag mooie foto’s en video’s voor jouw Instagram? Lees dan zeker verder, want dit artikel is voor jou bedoeld! Wij zetten je op weg om niet enkel jouw Instagram een boost te geven, maar ook de stad beter te leren kennen. Om dat te doen geeft Kotplanet zo’n vijf Instagrammable plaatsen voor studenten in Hasselt.

1/ Japanse Tuin

Als je niet enkel van mooie foto’s en video’s houdt, maar ook van natuur, dan is de Japanse Tuin zeker wat voor jou. Het is een echte oase van rust en sereniteit. De tuin is ontworpen volgens de principes van de traditionele Japanse tuinarchitectuur. Daarnaast worden er ook evenementen, activiteiten en workshops georganiseerd. De Japanse Tuin zal dus zonder twijfel jouw Instagram een boost geven, terwijl je ook gewoon geniet van de omgeving.

Studenten die van kunst houden, kunnen in Hasselt dan weer terecht bij Alley Gallery. In deze kunststudio komen alle vormen van kunst samen en worden ze op een mooie wijze gepresenteerd. Dit zorgt ervoor dat je niet enkel ondergedompeld wordt in een en al creativiteit, maar ook dat je mooie beelden kan maken voor jouw Instagram!

3/ Modemuseum

Van natuur en kunst kunnen we meteen door naar fashion. In Hasselt kan je ook voor je leuke foto’s en video’s ook terecht in het Modemuseum. Het museum neemt je mee in de westerse modegeschiedenis: van 1750 tot vandaag. Je vindt er ruwe diamanten van anonieme ontwerpers, maar ook iconische items van grote namen als Christian Dior, Yves Saint Laurent en zelfs onze eigen Raf Simons. Als jij ‘into fashion’ bent, dan is dit zeker iets wat op jouw Instagram niet mag ontbreken.

4/ Abdij van Herkenrode

Wat ooit de rijkste vrouwenabdij van de Nederlanden was, is vandaag een prachtige site waar je volledig tot rust kan komen. De abdij van Herkenrode is een plaats waar jong en oud kunnen samenkomen om te genieten van erfgoed en geschiedenis, kunst en natuur. Wist je dat het symbool van Herkenrode een eenhoorn is? Eén ding is zeker: je zal geen spijt krijgen van een uitstapje naar deze abdijsite!

5/ Jenevermuseum

Wie Hasselt zegt, zegt tot slot ook jenever. Het is dé jeneverstad en een bezoek aan het Jenevermuseum kan dan ook zeker niet ontbreken. Een bezoek aan dit museum is meteen ook een hele ervaring voor al je zintuigen. Je beleeft er op elke mogelijke manier de passie voor jenever. Met je ticket krijg je zelfs gratis toegang tot leuke, interactieve spellen in het museum. Je zal dus niet enkel mooie beelden voor je Instagram kunnen maken, maar ook gewoon een fijne tijd beleven!

Wel, dit waren onze vijf Instagrammable plaatsen in Hasselt. Als jij besluit om er weldra op uit te trekken, deel dan zeker jouw beelden met ons via onze socialemediakanalen. Veel plezier! 📸

Wil je meer content voor studenten? Volg ons zeker op Instagram!

What's your reaction?

Related Posts

5 gezellige studeerplekken in Mechelen

Of je nu een pendelstudent bent, op kot zit of simpelweg in Mechelen woont, we hebben soms allemaal wel even nood aan een verandering. De blokperiode is een uitputtende en stressvolle periode en daarom is het goed om soms een…

Load More Posts Loading...No more posts.
Une petite notification ? OK Pas tout de suite