in ,

4 manieren om als student minder op je telefoon te zitten

@Pexels - Mart Production

Op weg naar de campus, tijdens de les en zelfs thuis. Als student brengen we veel tijd door op onze telefoon. Even een berichtje beantwoorden, wat scrollen op sociale media of zelfs je hele dag via videochat vertellen aan je beste vriend of vriendin. Voor je het weet, zit je aan aardig wat uren die je doorgebracht hebt op je telefoon. Tijd om je telefoon even aan de kant te leggen! Kotplanet geeft je vier manieren om als student minder op je telefoon te zitten.

1/ Schermtijdbeheer en focus mode

Een eerste manier om minder op je telefoon te zitten, is door enerzijds een app te gebruiken om je schermtijd te beheren en anderzijds voor een bepaalde duur een focus mode in te schakelen. Door je schermtijd te beheren krijg je een overzicht over hoeveel tijd je per dag en per week gemiddeld op je telefoon doorbrengt. Zo kan je limieten instellen voor het gebruik van bepaalde apps en downtime plannen. Door een focus mode in te schakelen, zorg je er dan weer voor dat je voor een bepaalde tijd geen meldingen ontvangt. Hierdoor zal je minder snel geneigd zijn om je telefoon vast te nemen.

2/ Wijzig je instellingen

In het vorige puntje hadden we het al over meldingen ontvangen op je telefoon. Dit zorgt ervoor dat je al wat sneller je telefoon bij de hand gaat nemen om te kijken waar deze meldingen nu net over gaan. Studenten die van zichzelf weten dat ze deze gewoonte hebben en dit willen afleren, kunnen daarom best hun instellingen van hun telefoon en per app wijzigen om zo minder meldingen te ontvangen. Dit kan ook helpen om meer relevante notificaties te ontvangen, zodat je telefoon niet steeds voor het minste aan gaat.

3/ Zoek alternatieve activiteiten

Als je de gewoonte hebt om geregeld je telefoon te checken, maar je dit wilt afleren, dan is het belangrijk om naar alternatieve activiteiten te zoeken. Probeer je met iets anders bezig te houden wanneer je voelt dat je de neiging hebt om toch weer je telefoon te nemen. Wanneer je bezig bent en je telefoon niet binnen handbereik ligt, dan zal je merken dat je er ook niet meteen aan denkt om je telefoon te checken.

4/ Beloon jezelf

Voor veel studenten is het niet eenvoudig om minder op hun telefoon te zitten. Maar toch is het de moeite om schermtijd te vervangen door tijd voor andere zaken. Spreek je niet liever af met je beste vriend of vriendin in plaats van hem of haar berichten te sturen? Net omdat het niet altijd even gemakkelijk is om te minderen, kan het een goed idee zijn om jezelf te belonen. Dit zorgt ervoor dat je wat hebt om naar uit te kijken en je je eigen prestaties erkent.

Door deze vier manieren toe te passen, hopen we dat je wat minder tijd zal doorbrengen op je telefoon. Minder tijd op je scherm betekent meer tijd voor wat anders! Vertel ons via Instagram wat jij doet om minder op je telefoon te zitten. 🤳

Op zoek naar meer content voor studenten? Ontdek meer op onze website!

Written by Shane R.

What do you think?