Partner
Het leven op kothey! telecomPartnerTIPS

10 bijzondere voorwerpen die we allemaal op ons kot hebben staan tijdens onze studies 

Tijdens onze studentenperiode op kot hebben we allemaal wel eens spullen meegenomen die we beter op straat, bij onze ouders of in de winkel hadden kunnen laten liggen. Soms is de drang om ze toch mee te nemen echter te sterk en belanden deze dingen op een prominente plaats op ons kot, zonder dat we het doorhebben. Kotplanet en telecomoperator hey! hebben samen een lijst opgesteld van de meest bijzondere en onwaarschijnlijke spullen die tijdens de studiejaren op het kot van studenten terechtkomen.

Als je meedoet aan de wedstrijd “Jouw ongelooflijke kot” van hey!, maak je kans op één van de 5 waardebonnen van 1000 € om je kot opnieuw in te richten en je interieur af te stemmen op al deze ongewone voorwerpen.

1/ Nummerplaten 

Nummerplaten zijn vaak te vinden in cohousings. Voor de één een decoratief object, voor de ander een gimmick. Voor slimmeriken kan het een leuke manier zijn om het kot beter te organiseren. Plaats de borden met bijnamen van de kotgenoten boven de keukenrekken. Het meest opmerkelijke aan deze nummerborden? Niemand heeft een rijbewijs…

2/ Een enorme opblaasboei

Maurice de eenhoorn, die je hebt gekocht tijdens een weekje vakantie aan het strand, is vanaf nu een volwaardig lid van de cohousing. Hij is prominent aanwezig in de ruimte en de kok van dienst mag zich erin nestelen en vanuit die positie naar tv kijken. Waarschuwing: deze grappige zwemboeien hebben over het algemeen een nogal beperkte levensduur. Wring Maurice dus niet meteen de nek om!

3/ Een pet of labojas

Met de vele feestjes die op de meeste koten doorgaan verandert de gang al snel in een opslagruimte voor verloren voorwerpen. Het gaat vaak over een verloren pet of labojas. Ondanks een lange zoektocht om de eigenaars te identificeren en hun eigendom terug te bezorgen, worden deze voorwerpen soms ook gewoon achtergelaten. Je bent dan misschien niet gedoopt, maar hebt dus toch maar mooi een jas om aan de kleerhanger op je slaapkamerdeur hangen.

4/ Verkeersborden

Het is een vast gegeven. Na elk feestje is er altijd wel iemand die het lumineuze idee heeft om iets dat hij of zij onderweg ziet liggen mee naar huis te nemen. Met als resultaat dat honderdduizenden verkeersborden al een nieuwe bestemming hebben gevonden op evenveel studentenkoten. Meestal worden deze borden gebruikt als decoratie eerder dan om studenten de weg terug naar hun kot te helpen vinden. Al is dat ook best vaak nodig…

5/ Een enge knuffel 

Je hebt hem nooit weg kunnen doen. Begrijpelijk natuurlijk, want na jarenlang lichaamssappen (zweet!) met je lievelingsknuffel te hebben gedeeld, is hij een onmisbaar deel van je leven. Hij is je gevolgd vanaf thuis en ligt nu verstopt in een kast als je vrienden uitnodigt. Misschien schaam je je er een beetje voor? Soms vergeet je hem te verstoppen voor bezoekers en krijgt hij opmerkingen over zijn geur. Neem het niet persoonlijk! 

6/  Posterplakkers

Crush alert! Een poster van Harry Styles geeft gegarandeerd retrovibes aan je kot. Denk wel goed na over waar je hem hangt, want die ‘gemakkelijk verwijderbare’ posterplakkers doen niet altijd wat ze beloven. Hoe dan ook, het is onvermijdelijk dat het er op een gegeven moment gaat uitzien alsof je muren volhangen met kauwgom.

7/ Allerlei soorten flesopeners

We hebben allemaal maar twee handen en normaal gesproken ook maar één biertje tegelijk vast (alhoewel: da’s misschien minder zeker!), maar toch eindigen we na verloop van tijd met tientallen flessenopeners in onze schuif, de ene nog vreemder dan de andere. Zelfs voorwerpen die oorspronkelijk een andere functie hadden zijn op onverklaarbare wijze toch flesopeners geworden. Eén voordeel: de rand van de tafel zal voortaan onbeschadigd blijven.

8/ Een bekerhouder in de douche

Waarom het risico lopen dat je uitgedroogd raakt of, erger nog, misschien wel je vol glas omstoot. Daarom heeft een van je huisgenoten een bekerhouder in de douche geplaatst. Eerst twijfelde je nog, maar al gauw was je overtuigd! Ben jij die zeldzame student met een bad? Nóg beter. Probeer het maar…

9/ Een touw aan de radiatorbuis 

Is jouw kot ergens bovenin een hoog gebouw? Dan is het belangrijk om te weten wat je moet doen als er brand uitbreekt. Natuurlijk moet je gebouw voldoen aan alle eisen. Een rookmelder, brandblusser en blusdeken in huis hebben is dus geen overbodige luxe. In het ergste geval moet je het gebouw uit. Als de trap geen optie is, is het handig om uit het raam te kunnen klimmen. Gooi het touw uit het raam en klim naar beneden. Kalmte kan je redden!

10/ Een koelkastslot 

Ben je het zat dat de boodschappen uit je persoonlijke koelkast telkens spoorloos verdwijnen? Dan is een koelkastslot de ultieme oplossing. Het is een beetje radicaal, maar de uitvinders van dit object begrijpen het volledig: genoeg is genoeg! Alleen je trouwe huisgenoten hebben het geluk om de code of de locatie van de sleutel te kennen. Vanaf nu is er geen risico meer dat jouw zelfgekochte kant-en-klaarmaaltijden op raadselachtige manier verdwijnen.

Bizarre voorwerpen die in de weg staan en soms onverklaarbaar zijn, maken jouw kot ongelooflijk. Soms is het iets functioneels, soms enkel decoratief. Of het nu mooi is of niet, dat maakt niet uit. Wat vooral telt en een kot in de eerste plaats ongelooflijk maakt: geweldige huisgenoten.

Bekijk de ongelofelijke back-to-school aanbiedingen van telecomoperator hey!

👉 Dit artikel is geschreven door Kotplanet voor Hey! telecom

« hey! | partenaire telco pour ton kot » hey! utilise le réseau Orange : fiable, sûr et disponible partout. hey! | De telecompartner voor jouw kot. hey! maakt gebruik van het Orange-netwerk: betrouwbaar, veilig en overal beschikbaar.

What's your reaction?

Une petite notification ? OK Pas tout de suite