in ,

4 hard skills die je als student moet leren

@Pexels - Andrea Piacquadio

Of je nu je CV aan het updaten bent of je je gewoon afvraagt hoe je verder kan groeien als persoon en als professional, het is altijd een goed idee om nieuwe hard skills te leren. Maar welke dan juist? Kotplanet geeft je zo’n vier hard skills die je als student moet leren.

1/ Nieuwe taal

Hoe meer talen je beheerst, hoe beter. Je creëert zelf de kans om met meer personen te interageren en zo meer nieuwe vrienden te maken, maar dat is niet alles natuurlijk. Een nieuwe taal leren vergroot je cognitieve flexibiliteit, verbetert je communicatieve vaardigheden en biedt je meer kansen op werken in een internationale omgeving.

2/ Schrijfvaardigheden

Ook schrijfvaardigheden zijn een zeer handige hard skill, zowel in academische als professionele omgevingen. Of je nu een essay moet schrijven, een e-mail moet versturen of simpelweg een korte beschrijving moet toevoegen aan een Instagram-post, het komt altijd van pas. Door veel te lezen, regelmatig te oefenen en feedback te vragen aan anderen, verbeter je ongetwijfeld je eigen schrijfvaardigheden.

3/ Presenteren

Je groepsproject presenteren of een zakelijke pitch geven op je stage, het maakt allemaal niet zo uit. Goede presentatievaardigheden zijn belangrijk om je ideeën goed over te brengen bij anderen. Deze hard skill verbeteren kan je doen door je presentatie grondig voor te bereiden, meermaals te oefenen en je publiek te betrekken aan de hand van bijvoorbeeld vragen en visuele hulpmiddelen.

4/ Graphic design

Graphic design is de vierde hard skill in ons lijstje die je zeker moet leren. Deze vaardigheid kan zeer nuttig zijn op persoonlijk, academisch en professioneel vlak en is ook best aantrekkelijk voor vele bedrijven en organisaties. De softwareprogramma’s in Adobe Creative Cloud en Canva zijn zeker de moeite om onder de knie te krijgen en online vind je ook veel informatie terug hoe je deze programma’s moet gebruiken. Door deze hard skill te leren, ontwikkel je ook je creatieve denkvermogen. Een win-win dus!

Met deze vier hard skills zal je ongetwijfeld niet enkel je CV verder kunnen opbouwen, maar ook groeien als persoon en als professional. Veel succes!

Wil je meer content voor studenten? Volg ons dan zeker op TikTok!

Written by Shane R.

What do you think?