in

Ik kan thuis niet studeren, wat kan ik doen ?

@Pexels- Annushka Ahuja

We zijn het er allemaal over eens dat het al een prestatie is als je erin slaagt om naar de aula te gaan, je vakken op orde kan brengen, je samenvatting voor te bereiden en beginnen te studeren vóór de blok begint. Maar als je dat allemaal moet doen thuis, alleen, zonder enige ontspanning tijdens de week, vergt dat een enorme wilskracht!

Je bent waarschijnlijk niet de enige in deze situatie. Duizenden studenten hebben dit probleem. Laten we eens kijken wat we eraan kunnen doen!

Wij zijn schapen !

Je bent een schaap! Het is misschien niet zo leuk om te horen, maar het is nu eenmaal zo. Als je het er niet mee eens bent, heb je het waarschijnlijk mis…

Je gaat me niet vertellen dat als je vrienden uitgaan, jij thuis zal blijven? En als je naar een voetbalwedstrijd gaat, dat je dan niet de emoties van de fans naast je deelt? Hoe dan ook, je snapt wat ik bedoel. Hetzelfde gebeurt bij het volgen van lessen. Je hoeft niet altijd te gaan, maar als al je vrienden gaan, is de kans groot dat jij ook gaat, toch?

En dat is een van de problemen met de online lessen: er is geen competitie meer. Als je niet naar de les komt, weet niemand het. En bovendien kan je je vrienden niet zien, dus is het sowieso al minder interessant.

Maar wat is nu de oplossing? Het is eigenlijk heel simpel! Probeer een omgeving na te maken die op een aula lijkt. Als je op kot zit, volg je lessen samen (gebruik een koptelefoon als je niet hetzelfde studeert). Als je alleen thuis bent, maak dan een groepje om elkaar te motiveren. Hou videochats waar jullie elk aan jullie cursussen werken. Alleen al het feit dat je met mensen bent aan het werken, creëert de aula sfeer en voel je de sociale druk weer. Dat is in dit geval zeer positief!

Hou je doelen in het oog

Laten we het even hebben over het belang van jouw mindset. Het zit allemaal in de geest. En dit geldt voor alle gebieden van je leven, of het nu gaat om sporten, problemen in je persoonlijke leven, enz. Dus ook in je studies. Herinner je waarom je koos om te studeren, waarom deze opleiding in het bijzonder. Wat is je doel? Door je “waarom” vast te stellen, kun je jezelf opvrolijken en jezelf motiveren in moeilijke tijden als deze. 

Blijf positief! Het is normaal om inzinkingen en twijfels te hebben. Je bent geen machine. Maar relativeer snel, kom er weer bovenop! Denk aan wat je later kan doen met dit diploma, aan je eigen trots en aan het feit dat je je geliefden niet wil teleurstellen! Het maakt niet uit wat jouw reden is. Zonder jezelf al te veel druk op te leggen, natuurlijk. 

De kracht van gewoonten

Je hersenen worden graag gerustgesteld. Ze vinden het leuk om kleine gewoontes te hebben. Maakt niet echt uit of ze nu goed of slecht zijn. Als je vroeger elke week feestte, weet je wat ik bedoel. Als je ooit geprobeerd hebt om te stoppen met roken, ook. Je gaat zeggen, “Maar dat is verslaving, dat is normaal. “Ja, dat is waar. Maar dat niet alleen: als je gewend bent om elke dag met iemand te praten en je breekt die gewoonte, zullen je hersenen dat opmerken. Kortom, de hersenen moeten zich kunnen oriënteren. 

En we kunnen wel zeggen dat onze hersentjes de laatste tijd behoorlijk in de war zijn. Je hebt sommige lessen in de aula en twee uur later word je online verwacht. Ze zijn het niet gewend om van omgeving te veranderen. Je hersenen hebben het moeilijk om zich te concentreren op een plek die daar niet voor bedoeld is. 

Studeer je op je kamer? De kans is groot van wel. Wat doe je daar? Je slaapt erin, je kijkt je Netflix series, misschien train je er zelfs in sinds de gym dicht is.

Als je beter thuis kunt werken, zoek dan een plek om te werken. Creëer een ruimte voor jezelf waarin je je kan concentreren, zelfs als je je die kamer elke ochtend opnieuw moet inrichten in zijn oorspronkelijke functie. 

Maak het zo opgeruimd mogelijk om in je concentratie te blijven. Je zult veel productiever zijn. 

Zodra dit is gebeurd, zal je in de best mogelijke omgeving zijn om aantekeningen te maken in de klas.

Bekijk zeker onze Instagram voor meer tips!

Written by Eugene Durviaux

What do you think?