BrusselCampus

5 must-visit musea voor studenten in Brussel

Wil je er graag eens een dagje tussenuit in onze hoofdstad? Brussel telt in totaal ongeveer een 80-tal musea. In dit artikel geeft Kotplanet jou de top vijf must-visit musea voor studenten in Brussel.

Ga je binnenkort van start met studeren in Brussel? Check dan zeker onze tips!

1/ Hortamuseum

Dit museum is een echte aanrader voor iedereen die van architectuur en vooral van Art Nouveau houdt. In het oude huis van architect Victor Horta is het grootste deel van de interieurdecoratie bewaard gebleven. Je kan er authentieke glasramen, imposante mozaïeken, vintage meubilair, briljante muurschilderingen en zoveel meer terugvinden. Mocht je dit museum willen bezoeken moet je wel zeker op voorhand reserveren. Het is ook niet toegestaan om camera’s, gsm’s, GoPro’s, etc. mee naar binnen te nemen. Na het museumbezoek kan je in de buurt genieten van een koffie in de zon of een etentje in één van de vele gezellige restaurantjes.

Je kan het museum terugvinden in de Amerikaansestraat 23-25, 1060 Sint-Gillis.

2/ Belgian Comic Strip Center

Op een steenworp van Brussel-Noord ligt het Belgian Comic Strip Center in een majestueus Art Nouveau gebouw ontworpen door Victor Horta. In de inkom staan meteen zeer herkenbare voorwerpen en figuren uit verschillende Europese strips. Billie en Bollie, Lucky Luck op zijn paard, de Smurfen en de iconische rood-witte raket uit Kuifje. In één à twee uur wordt je helemaal ondergedompeld in de geschiedenis van Europese strip- en comicwereld. Met de combinatie van een vaste collectie en tijdelijke exposities krijg je elke keer opnieuw een nieuwe kijk op de wondere wereld van stripboeken.

Je kan het museum terugvinden in de Zandstraat 20, 1000 Brussel.

3/ Museum voor Natuurwetenschappen

Van de eerste geleedpotigen tot de laatst ontdekte insectsoort in het Amazonewoud. In de Royal Belgian Institute of Natural Sciences vind je eindeloos veel informatie over de verschillende thema’s van de natuurwetenschappen. In de permanente galerijen kom je meer te weten over dinosaurussen, de evolutie van de mens, mineralen, 250 jaar natuurwetenschappen, biodiversiteit in de stad, de insecten en nog veel meer. Via talloze interactieve manieren leer je elke keer iets nieuw bij over ons eigen lichaam of de wonderen van de natuur. Voor een bezoek houd je best drie uur vrij om alle galerijen te bezoeken.

Je kan het museum terugvinden in de Vautierstraat 29, 1000 Brussel.

4/ Coudenbergpaleis

In de 11e en 12e eeuw werd het Paleis op de Koudenberg gebouwd. Doorheen de jaren werd het bewoond door verschillende hertogen, keizers en landvoogden van de Nederlanden. In 1731 werd het paleis verwoest door een brand. Vandaag kan je het ondergrondse gedeelte van het paleis nog bezoeken. Er zijn nog kelders, fundamenten, een oude kapel, een deel van de Isabellastraat die ooit in de buitenlucht lag en de enkele restanten van het Hof van Hoogstraten. In het laatst genoemde kan je ook verschillende archeologische vondsten gaan bezichtigen die gevonden werden op de oude site van het Coudenbergpaleis.

Je kan het museum terugvinden op het Paleizenplein 7, 1000 Brussel.

5/ Muziekinstrumentenmuseum

Een niet te missen parel wanneer je een tripje naar Brussel plant, is het Muziekinstrumentenmuseum. Het museum ligt op de Kunstberg naast tal van andere imposante gebouwen in de Art Nouveau stijl. Ook het Muziekinstrumentenmuseum is gebouwd in die prachtige stijl en bevat eveneens het een neo-klassiek deel uit de 18de eeuw. De collectie telt maar liefst 10.000 instrumenten. Er worden telkens ongeveer 1.200 stukken tentoongesteld in verschillende expo’s. Hier ontdek je de wereld van de verschillende instrumenten met teksten, beeldmateriaal en uiteraard de beste bijpassende muziek. Studenten mogen binnen aan de helft van de prijs. Na je museumbezoek kan je een hapje eten in het museumrestaurant of in de picknickruimte. Ook is er een bibliotheek en een museumshop waar je nog wat kan rond kuieren in het prachtige gebouw.

Je kan het museum terugvinden in de Hofbergstraat 2, 1000 Brussel.

Wie binnenkort eens naar Brussel gaat, heeft hopelijk iets aan deze vijf tips. Het is natuurlijk een bruisende stad met naast musea ook veel andere toffe activiteiten en wijken. Ga zeker dus zeker op ontdekking. Veel plezier!

Volg ons op Instagram voor meer Kotplanet-nieuwtjes!

What's your reaction?

Related Posts

5 gezellige studeerplekken in Mechelen

Of je nu een pendelstudent bent, op kot zit of simpelweg in Mechelen woont, we hebben soms allemaal wel even nood aan een verandering. De blokperiode is een uitputtende en stressvolle periode en daarom is het goed om soms een…

4 must-visit sneaker stores in Brussel

Ben jij een echte liefhebber van exclusieve sneakers en streetwear? Dan hebben wij wat om jouw passie aan te wakkeren en je studentenleven in Brussel een stuk leuker te maken. Kotplanet geeft je namelijk vier must-visit…

Load More Posts Loading...No more posts.
Une petite notification ? OK Pas tout de suite