LIFESTYLERecepten

Echte Belgische frieten maken voor je gerecht op kot

Elke student zou moeten weten hoe je échte Belgische frieten maakt. Als je ze nog nooit hebt gemaakt, zal Kotplanet je helpen: volg gewoon het recept en het komt goed. Ik ben er zeker van dat een avondje op kot waarbij jullie Belgische frieten eten je huisgenoten heel gelukkig zal maken. Ready? Dan kunnen we beginnen !

Voor dit recept heb je maar één ingrediënt nodig namelijk aardappelen. Houd er rekening mee dat je ook een frituurpan nodig hebt. Dus als je die niet op kot hebt, maak dit recept dan bij andere vrienden die dat wel hebben. Voor 2 personen heb je 250 g aardappelen nodig. Mocht je dus veel huisgenoten hebben, dan zul je de hoeveelheid moeten aanpassen. De eerste stap is om je aardappelen te schillen en af te spoelen in koud water om het zetmeel te verwijderen. Als dat gedaan is, snij je je aardappelen in kleine staafjes van ongeveer 1 cm dik. Nu is het tijd voor de volgende stap die van je frieten échte Belgische frieten zal maken: koken. Het bakken gebeurt in twee stappen, dat is het geheim. Eerst bak je de frietjes 6 minuten op 140°. Haal ze dan enkele minuten uit de Frituurpan om ze te laten afkoelen. Zet de frituurpan op 190° en laat ze 2 tot 4 minuten bakken. En je bent klaar!

Een kleine raad van het Kotplanet-team: aarzel niet om verschillende sauzen voor je frieten te proberen. België biedt tal van sauzen aan en het zou zonde zijn om ze niet te proeven.

Ziezo, je bent klaar om samen met je kotgenoten of vrienden te genieten van je “friet” avond. Smakelijk!

Tot binnenkort op onze Instagrampagina !

What's your reaction?

Related Posts

Hoe ga je om met een relatiebreuk?

Het is net uit met je lief en je moet weer leren leven zonder hem/ haar? In het begin kan dit moeilijk zijn, omdat het gemis nog veel te groot is. Je kan niet meer naar bepaalde plaatsen gaan omdat jullie normaal altijd

Load More Posts Loading...No more posts.
Une petite notification ? OK Pas tout de suite