in ,

4 manieren om als student de sport te kiezen die bij jou past

@Pexels - Frank Cone

Wil je graag sporten, maar weet je niet goed wat kiezen? Dan is dit artikel voor jou bedoeld! Sporten is een goede manier om je zowel fysiek als mentaal goed in je vel te voelen en daarom willen je dan ook helpen om de geschikte sport voor jou te vinden. Kotplanet geeft je in dit artikel maar liefst vier manieren om als student de sport te kiezen die bij jou past.

1/ Interesse en passie

Allereerst is het belangrijk dat je voor jezelf nagaat wat jouw interesses zijn en waar jouw passies liggen. Er zijn ontzettend veel verschillende sporten die je kan beoefenen en zo kan je dat lijstje toch al enigszins wat inkorten. Sport moet ook ontspannend zijn, dus door wat te kiezen waar je een oprechte interesse en passie voor hebt, zal je er ook meer plezier en voldoening uit halen.

2/ Individueel of team

Eens je voor jezelf een overzicht hebt gemaakt van welke sport jou interesseren, is het goed om jezelf af te vragen of je een individuele sport wilt beoefenen of in een team wilt spelen. Ook dit zal je helpen om dichter te komen bij de sport die bij jou past. Als je wat meer tijd hebt, kan je ook een teamsport en een individuele sport combineren. Zo kan je bijvoorbeeld voetbal spelen en zelf nog je conditie onderhouden door dagelijks te joggen of naar de fitness te gaan.

3/ Tijd en budget

Een derde manier om de sport te vinden die bij jou past, is door enerzijds na te gaan hoeveel tijd een bepaalde sport in beslag neemt en hoeveel tijd jij hebt en anderzijds welke kosten er verbonden zijn aan de sporten op jouw shortlist. Sommige sporten zullen meer tijd in beslag nemen dan anderen, waardoor het moeilijk kan zijn om dit te combineren met je studies, studentenjob en sociale leven. Je zal bij de ene sport ook mogelijks meer betalen voor je lidmaatschap, uitrusting en nodige accessoires en eventuele reiskosten. Het is dus belangrijk om dit allemaal goed te bekijken alvorens je de knoop doorhakt.

4/ Sporten uitproberen

Met wat geluk hou je op het einde één sport over die écht bij jou past, maar het kan ook zijn dat je toch nog een handvol sporten in gedachten hebt. In dat geval kan je ervoor kiezen om je in te schrijven voor proeflessen, vragen om een training bij te wonen of evenementen te bezoeken. Zo kan je kort kennismaken met de sport in kwestie en zal je een beter beeld hebben van wat jou te wachten staat eens je van start gaat.

Hopelijk hebben we jou met deze vier tips op weg geholpen om de sport te vinden die echt bij jou past. Laat ons via sociale media zeker weten welke sport jij gekozen hebt. Veel succes!Op zoek naar meer sporttips voor studenten? Breng dan zeker een bezoekje aan onze website.

Written by Shane R.

What do you think?