GezondheidLIFESTYLE

4 redenen om als kotstudent een kersenpitkussen te hebben

Een kersenpitkussen. Misschien hebben je ouders er thuis wel eentje liggen, maar heb jij er ook eentje op kot? Als jouw antwoord ‘nee’ is, dan wordt het hoog tijd om daar verandering in te brengen. Waarom? Goede vraag! Kotplanet geeft je vier redenen om als kotstudent een kersenpitkussen te hebben.

1/ Verlichting van spierpijn

Slecht gelegen in je bed of gaan sporten? Het maakt niet uit, spierpijn is hoe dan ook erg vervelend. Een kersenpitkussen kan een uitstekende manier zijn om die spierpijn te verlichten. Het geeft een zachte warmte die helpt om de doorbloeding te verbeteren en de spieren te helpen ontspannen. Niet enkel pijnlijke spieren, maar ook bij stijfheid kan een kersenpitkussen helpen, waardoor je weer comfortabeler kan bewegen.

2/ Warmte tijdens koude nachten

Doet de verwarming het niet? Je wilt natuurlijk geen koude nachten doorstaan op kot. Het liefst van al heb je het lekker warm, zodat je goed kan slapen. Een kersenpitkussen kan jou ook daarmee helpen! Het kussen kan je eenvoudig opwarmen in de microgolfoven, waarna je het gewoon maar in je bed moet leggen. Door de aangename warmte die het biedt, creëer je zo een comfortabele slaapomgeving.

3/ Verlichting bij menstruatiekrampen

Meisjes, we denken ook aan jullie! Menstruatiekrampen zijn pijnlijk en vervelend, het zorgt ervoor dat je je ongemakkelijk voelt en misschien zelfs nauwelijks kan bewegen. Een kersenpitkussen gaat jouw krampen niet compleet doen verdwijnen, maar het kan wel een goed middel zijn om de pijn te verlichten. Het kan de spieren in je buikstreek helpen ontspannen, waardoor de krampen verminderen. Daarnaast heb je ook kersenpitkussens met geur, wat kan helpen om tot rust te komen tijdens deze periode.

4/ Natuurlijk en duurzaam

Kersenpitkussens zijn – tot slot – gemaakt van natuurlijke materialen, zoals katoen en kersenpitten. Dit maakt van kersenpitkussens een milieuvriendelijk en duurzaam alternatief voor andere warmtetherapieën, zoals elektrische dekens en warmtekussens. Net omdat er ook geen batterij in zit die je moet opladen, zijn kersenpitkussens ook een stuk veiliger in gebruik. Er is geen risico op elektrische problemen of oververhitting, dus daar hoef je je ook geen zorgen over te maken. Dus… een goede optie voor studenten die een meer duurzame levensstijl aannemen en hun ecologische voetafdruk verder willen verkleinen.

Zo! Als je nog geen kersenpitkussen op kot had, dan hopen we je met deze vier redenen toch zeker overtuigd te hebben om er snel eentje in huis te halen. Je hebt ze in alle kleuren, geuren en vormen, dus waar wacht je nog op? Geniet ervan! 😴

Wil je meer content voor studenten? Volg ons zeker op Instagram!

What's your reaction?

Related Posts

Load More Posts Loading...No more posts.
Une petite notification ? OK Pas tout de suite