in , ,

Hoe kan ik als student fit blijven als ik op kot zit?

@Pexels - Tirachard Kumtanom

In het middelbaar deed je misschien duizend-en-een sporten en moet je daar nu mee stoppen omdat je naar een andere stad verhuist om te studeren? Heel veel studenten maken dit mee. Maar er zijn natuurlijk manieren om toch een beetje fit te blijven als je op kot zit. Kotplanet somt enkele opties voor jou op!

1/ Een fitness-abonnement

Hou je van sporten? Hou je van kortingen? Ga dan op zoek naar de goedkoopste fitness in jouw beurt. Heel veel studenten maken hiervan gebruik omdat het heel toegankelijk is en eigenlijk ook redelijk goedkoop. Verschillende gyms concurreren met elkaar en proberen dus de goedkoopste prijs aan te bieden. Na school? Voor school? Over de middag? Je kan er altijd terecht! Ga maar eens langs en vraag wat jouw opties als student precies zijn!

2/ Sport op school

Neen, dit is niet alleen voor L.O – studenten… Dit deed ik altijd! Jouw hogeschool of universiteit biedt vast en zeker verschillende sportlessen aan voor een heel lage prijs! Ik kon bijvoorbeeld 10 keer gaan handballen voor 20 euro… Als dat niet goedkoop en studentfriendly is! Kijk maar eens op de website van jouw school en kies wat jij leuk vindt! 

3/ Alleen

Sport jij het liefst alleen zodat je wat stoom kan aflaten of kan ontladen van een drukke dag vol les en studeren? Dat begrijp ik! Heel veel sporten kan je alleen doen. Denk maar aan lopen, fietsen, wandelen, squash, fitnessen… Keuze genoeg! Doe je loopschoenen maar aan of haal je fiets maar uit de garage en begin eraan. Geen excuses dus om niet te sporten…

4/ Met vrienden

Vind jij alleen maar alleen? Trommel dan al je vrienden op om samen te sporten. Er zullen er wel een paar tussen zitten die willen bewegen zeker? Samen spikeball spelen in het dichtstbijzijnde park? Voetballen? Een net uithangen om te badmintonnen? Misschien heeft iemand wel een pingpongtafel? Met wat muziek en een drankje, kan het al snel leuk worden. Sporten moet niet altijd lastig en moeilijk zijn, hé! 

Voilà, ik hoop dat dit artikel je motivatie heeft gegeven om wat meer te bewegen. Want het is niet omdat je op kot zit, dat je daarvoor een luie doos moet worden, hé! 

Volg ons zeker op Instagram voor meer tips! 

What do you think?