in

Er zijn steeds meer student-ondernemers

@Pexels - Andrea Piacquadio

Momenteel zijn er 9.100 Belgische jongeren die het statuut student-ondernemer hebben. Dat statuut zorgt ervoor dat ze hun studie kunnen combineren met hun start-up. Zo krijgen ze steun van school en mogen ze examens en deadlines verleggen. 

Nima Chitgar ontwikkelde samen met nog iemand een rekruteringsplatform dat werkzoekenden helpt aan de juiste IT-job via artificiële intelligentie: Simply Apply. Hij heeft de vlam van het ondernemen gevonden en zal die niet loslaten. Terwijl zijn vrienden feestten en uitgingen, werkte hij aan zijn bedrijf. 

Zoë De Cock is ook een student-ondernemer. Zij heeft een modebedrijf waarin ze oude hemden tot kleedjes maakt. Pas op! Ze zijn niet goedkoop, maar dat komt omdat er zoveel werk en tijd in kruipt. Haar bedrijf heet ‘Renée’ en daarmee verkocht ze al meer dan 300 kleedjes. Ook won ze ‘student-ondernemer van het jaar’. Ze heeft een hekel aan fast fashion en wil daarom een duurzamere (mode)wereld creëren. Momenteel draait haar bedrijf break-even, dus het is niet genoeg om van te leven. 

Het is sowieso voordeliger om student te blijven dan om een sabbatjaar te nemen om je bedrijf uit te werken. Verdienen de studenten minder dan 7.329,29 euro per jaar? Dan moeten ze geen sociale bijdragen betalen en kunnen de ouders hun groeipakket behouden. 

Volg ons op Instagram en TikTok!

Bron: https://www.tijd.be/ondernemen/algemeen/steeds-meer-student-ondernemers-terwijl-vrienden-feesten-ben-ik-met-mijn-bedrijf-bezig/10420633.html

Written by Kotplanet

What do you think?