in

Kennismaken met welzijnsopleidingen dankzij escape room

@Pexels - Karolina Grabowska

Een hogeschool die op creatieve wijze haar eigen gezondheids- en welzijnsopleidingen onder de aandacht brengt? Dat is wat Thomas More onlangs heeft gedaan tijdens haar Belevingsdagen. De hogeschool heeft een escape room samengesteld en is van plan om het spel uit te lenen aan middelbare scholen.

Tijdens de Belevingsdagen op de campussen van Thomas More krijgen middelbare scholieren uit de derde graad de kans om het uitgebreide opleidingsaanbod van de hogeschool te verkennen. Omdat het vaak moeilijk is voor de gezondheids- en welzijnsopleidingen om duidelijk uit te leggen waar ze voor staan, heeft de onderwijsinstelling een alternatieve en ludieke manier bedacht om deze boodschap toch over te brengen: een unieke escape room. Deze educatieve game stelt leerlingen in staat om op een speelse manier te ontdekken wat de hogeschool te bieden heeft en waar hun interesses en talenten liggen in het werkveld.

Positieve reacties

Deelnemers hebben in de escape room van Thomas More één uur de tijd om zes opdrachten te voltooien en de code te kraken. Elke opdracht belicht vaardigheden van een andere opleiding: Ergotherapie, Orthopedie, Sociaal Werk, Maatschappelijk Werk, Orthopedagogische Begeleiding en HR-Support.Vanwege de positieve reacties tijdens de Belevingsdagen heeft Thomas More besloten om de escape room beschikbaar te stellen voor middelbare scholen. De spelbox bevat een handleiding voor leerkrachten, zodat het spel zelfstandig in de klas kan worden gespeeld. Natuurlijk kunnen scholen nog steeds een bezoek aan een opleiding plannen. De spelboxen zijn verkrijgbaar op de campussen van Thomas More in Geel en Turnhout.

Volg ons op Instagram voor meer Kotplanet nieuwtjes!

Written by Shane R.

What do you think?