in

Uitstelgedrag is een rode vlag voor de gezondheid van studenten 

@Pexels - Andrew Neel

Studenten zitten nu volop in de blok – en examenperiode en moeten dus studeren. Voor velen onder hen is dat moeilijk omdat ze last hebben van uitstelgedrag en dat leidt niet alleen tot slechtere punten, maar ook tot tot pijn in de schouders en eenzaamheid. Uitstelgedrag is dus erger dan we denken…

Uitstellers zijn geen kleine groep: 20 procent van de bevolking heeft last van problematisch uitstelgedrag. Dat kan zelfs oplopen tot 80 procent onder de studenten. Daar kunnen dus heel wat mentale en fysieke nadelen bij komen kijken. 

Als we de nadelen van uitstelgedrag eens op een rijtje zetten, zien we dat dat er wel wat zijn: depressie, angst, stresssymptomen, pijn aan de bovenste ledematen en studenten met uitstelgedrag leven ook ongezonder.

Er is niet onmiddellijk een directe link tussen uitstelgedrag en een slechtere gezondheid, maar stress kan wel een boosdoener zijn: uitstellen zorgt voor stress en stress zorgt voor klachten.

Volg ons op Instagram en TikTok! Word ook lid van onze facebookgroep voor meer tips en advies!

Bron: https://www.hln.be/nina/van-depressie-tot-financiele-problemen-uitstelgedrag-bij-studenten-is-een-rode-vlag-voor-de-gezondheid~ae7cc129/

Written by Kotplanet

What do you think?