in

‘Angel shot’ als hulpmiddel tegen grensoverschrijdend gedrag

@Pexels - Isabella Mendes

Heb jij ooit al eens last gehad van grensoverschrijdend gedrag en wist je niet hoe je er mee om moest gaan? In de Brusselse bars kan jij nu een angel shot vragen. Als de barmedewerkers dit horen, zullen ze tot actie overgaan en de persoon die jou lastig valt, buiten gooien. 

De stad Brussel wil een sensibiliseringscampagne opstarten omtrent dit thema en wil dat de medewerkers van de verschillende bars opgeleid worden om met zo’n situaties om te gaan. Het doel is om de bars en nachtclubs veiliger te maken. 

Het is echt geen moeilijk concept: als je je geïntimideerd of aangevallen voelt, vraag je een ‘angel shot’ aan de bar en dan weten de medewerkers onmiddellijk wat ze moeten doen. 

De term ‘Angel shot’ komt uit Engeland. Daar werd een vrouw, Angela, mishandeld en vermoord door haar man. Als iemand toen vroeg om een ‘Angela’ wisten ze meteen dat de persoon aan de andere kant van de bar hulp nodig had. 

Volg ons op Instagram en TikTok!

Bron: https://www.bruzz.be/culture/music-nightlife/de-angel-shot-als-hulpmiddel-tegen-grensoverschrijdend-gedrag-brusselse

Written by Kotplanet

What do you think?