BlokStudiesTIPS

10 goede redenen om in de bibliotheek te studeren

Als student ken je een paar plaatsen door en door en kan je ze gewoonweg niet missen. De universiteitsbibliotheek is bijvoorbeeld zeker een van de populairste plaatsen voor studenten die een rustige plek zoeken om te studeren. Als je nog aarzelt, zijn hier enkele goede redenen om tijdens de blok in de bibliotheek te gaan studeren

1/ De ideale plek om je te concentreren

Het is niet altijd gemakkelijk om je thuis te concentreren, vooral wanneer er veel afleiding is of wanneer je huisgenoten luidruchtig zijn. Studeren in de bibliotheek is studeren op een stille plek en een plek waar je geen andere keuze hebt dan in je boeken te duiken. 

2/ Studeren, maar niet alleen

Hoewel bibliotheken goed zijn om te studeren, zijn ze ook een plaats waar je met andere studenten kan samenkomen en leuke momenten kan delen. Er is wel één voorwaarde: hou je stem laag genoeg om de andere aanwezigen niet te storen. 

3/ De perfecte plek om nog meer te leren

Met de grote hoeveelheid boeken is de bibliotheek simpelweg de perfecte plek voor iedereen die NOG meer wil leren. Het is eigenlijk een bijna oneindige bron van kennis die je kan gebruiken als je je cursussen aan het studeren bent. 

4/ Een speciaal aangepaste plaats voor studenten

Bibliotheken zijn speciaal ontworpen voor studenten. Zo kan je alles vinden wat je nodig hebt om in de beste omstandigheden te werken. Normaal gezien is er genoeg ruimte om iedereen een plaats te geven. Tijdens de examenperiode is het wel best om vooruit te plannen, zodat je zeker een goede plaats hebt. 

5/ De mensen daar zijn in het algemeen heel vriendelijk

In de bibliotheek zal niemand je  komen storen omdat je al te lang naar dezelfde pagina zit te kijken. Het enige risico dat je loopt is de woede van de bibliothecaris als je te luid bent of als je een boek meeneemt dat de bibliotheek niet mag verlaten. 

6/ Het is onmogelijk om je te vervelen in de bib

Concreet: als je niet weet wat te doen, kan je in de bibliotheek iets vinden om te doen. Aan de ene kant kan je een indrukwekkende hoeveelheid boeken lezen en aan de andere kant kan je lange minuten van verveling doden door naar de mensen om je heen te kijken. In het ergste geval kan je altijd een film kijken door je laptop te verstoppen achter een groot boek. 

7/ Een meer gezellige plek dan het lijkt

In tegenstelling tot wat onze ouders denken, dat elke student in zijn of haar eigen hoekje blijft zitten, kunnen bibliotheken nog warmer zijn dan het café ernaast. Het is helemaal niet raar als een groep vrienden rond een tafel een picknick deelt terwijl ze doen alsof ze hard studeren

8/ De bibliotheek is een ontmoetingsplaats

Iedereen die het moeilijk vindt om nieuwe vrienden te maken of die hoopt de liefde van hun leven te ontmoeten, kan ook naar de bibliotheek trekken. Dit is de plaats waar het studentenleven zich concentreert tijdens de examens

9/ Automaten zijn ook een reden om in de bibliotheek te studeren

Zoals je misschien al hebt gemerkt, heeft elke bibliotheek zijn eigen automaten. Eigenlijk heb je zo de luxe om een hele dag te kunnen blijven zitten voor je bevoorrading. Het zal je wel een beetje tijd kosten om aan de smaak van de koffie te wennen en niet in paniek te raken als je de prijzen ziet. 

10/ Omdat de bibliotheek gewoon the place to be is

Zelfs als deze redenen je niet echt motiveren, moet je weten dat de bib alleen alle voordelen van het studentenleven belichaamt! 

Volg ons op Instagram en TikTok!

What's your reaction?

Related Posts

Load More Posts Loading...No more posts.
Une petite notification ? OK Pas tout de suite