in ,

4 manieren om als student hulp te krijgen op school

@Pexels - Andrea Piacquadio

Net als het leven, gaat ook je studiecarrière met ups en downs. Er zijn momenten waarop het allemaal niet gaat zoals je had gehoopt en je de bomen door het bos niet meer kan zien. Wanneer jij zo’n moment hebt waarop alles tegenzit, willen wij jou maar al te graag helpen. Daarom geeft Kotplanet je vier manieren om als student hulp te krijgen op school.

Heb je ooit gehoord van een burn-out bij studenten?

1/ Breng tijd door met je vrienden

Wanneer je je niet goed voelt of wanneer je – bijvoorbeeld – ergens vastloopt tijdens het studeren, dan is het belangrijk om je niet af te zonderen. Breng tijd door met je vrienden. Vraag hulp en help elkaar. De ene vriend kan jou een bepaald onderwerp uitleggen, terwijl een andere vriend je misschien wel kan steunen bij een persoonlijk probleem. Vrienden zijn er voor elkaar!

Hier zijn 5 tips om voor je mentale gezondheid te zorgen tijdens je studies.

2/ Spreek met je docenten

Wanneer je bepaalde leerstof niet begrijpt of wanneer je omwille van bepaalde redenen niet naar de les kan komen, twijfel dan niet om contact op te nemen met je docenten. Durf om hulp vragen. Docenten zijn er niet enkel om je les en opdrachten te geven, maar ook om je te helpen tijdens je academische loopbaan. Heb je een docent die je kan vertrouwen? Spreek hem of haar dan zeker aan.

3/ Ga langs bij de studiebegeleider

Heb je concrete hulp nodig bij een bepaald probleem dat jouw studietraject kan beïnvloeden? Dan kan het een goed idee zijn om even langs te gaan bij de studiebegeleider. Hij of zij zal dan met jou bekijken wat het probleem inhoudt en hoe dat probleem aangepakt kan worden. Hou er rekening mee dat je vaak een afspraak moet boeken, maar laat dat jou niet tegenhouden om even binnen te springen als het toch dringend is.

4/ Contacteer de Stuvo-dienst

Ten slotte kan je voor specifieke situaties en problemen ook contact opnemen met de dienst ‘Studentenvoorzieningen’ (Stuvo) van jouw hogeschool of universiteit. Maak een afspraak met een Stuvo-begeleider en bespreek met hen hoe je bepaalde problemen kan tackelen. Ook zij zijn er om jou verder te helpen wanneer dat nodig is.

Volg ons op Instagram en TikTok voor meer Kotplanet-nieuwtjes!

Written by Shane R.

What do you think?