StudiesTIPS

4 redenen om te studeren in de bib

Tijdens de examens heeft iedereen een favoriete plaats om te studeren. Heb jij dat niet en kan je nergens je perfect voelen om te studeren? Dan heb ik de ideale oplossing. Heb jij al geprobeerd om in de bib te studeren? Nee? Dan geeft Kotplanet jou 4 redenen om dat wel te doen! 

1/ Sociale controle 

Als je alleen op kot zit te studeren, heb je geen sociale controle. In de bibliotheek wel. Ik wil daarmee zeggen dat iedereen rond jou aan het studeren is en dat niemand dat fijn vindt als er iemand anders Netflix-series aan het bekijken is terwijl de rest studeert

Zit je alleen op kot? Dan gaat er niemand raar kijken als jij jouw boeken van je bureau gooit en Netflix opent. In de bibliotheek daarentegen, zal iedereen kijken. Dat wil je niet. Je wil niet dat iedereen denkt dat je een loser bent, toch?

2/ Je komt er enkel om te studeren

Op je kot doe je heel wat: studeren, slapen, Netflix kijken, met vrienden afspreken, eten, koken… Als je al die dingen allemaal op één plaats doet, zal je veel sneller afgeleid raken van de andere dingen op je kot tijdens het studeren.

Daarom is het goed om een plek te zoeken waar je enkel komt om te studeren of om taken te maken. En dan komt er maar één plaats op in mijn hoofd: de bibliotheek! Als je een fervente boekenliefhebber bent, zal je wel vaker in de bib komen, maar het is toch beter dan op je kot Netflix te kijken tijdens het studeren!

3/ Er is een vibe

Ik vind het moeilijk te omschrijven, maar in de bibliotheek hangt een studeervibe! Iedereen lijkt er productief en lijkt zijn of haar leven in handen te hebben en dat gevoel wil jij ook bereiken. 

De vibe zorgt ervoor dat je gemakkelijker zal studeren en meer productief zal zijn en laat dat nu net iets zijn wat studenten in de examenperiode broodnodig hebben!

4/ Zien studeren, doet studeren

Tijdens de examenperiode zitten er echt veel studenten in de bibliotheek (waarschijnlijk nog meer als er veel mensen dit artikel lezen). Heel veel studenten hebben baat bij het zien van andere mensen die studeren. Zo worden ze zelf geprikkeld om beter te doen en betere punten te halen. Jezelf vergelijken met andere studenten is nooit goed, want iedereen leert en studeert op zijn eigen manier, maar motivatie halen uit andere studenten, kan niet slecht zijn! 

Hup, iedereen naar de bibliotheek om de beste versie van jezelf naar boven te halen tijdens deze examenperiode! Succes!

Volg ons op Instagram en TikTok!

What's your reaction?

Related Posts

Load More Posts Loading...No more posts.
Une petite notification ? OK Pas tout de suite