in ,

4 tips voor studenten die geen printer hebben

@Pexels - Cottonbro Studio

Een printer, inktpatronen en papier zijn niet zo goedkoop, zeker niet als je als student zelf instaat voor je kosten. Toch kan het al eens gebeuren dat je wat moet afdrukken, vooral tijdens de examenperiode. Wat nu? Geen zorgen! Kotplanet geeft zo’n vier tips voor studenten die geen printer hebben.

1/ Ga ‘old school’

Studenten zonder printer kunnen ‘old school’ gaan! Haal je pennenzak en notitieblok maar van onder het stof en schrijf je samenvatting op aan de hand van diverse kleurtjes en markeringen. Het kost wat tijd, maar het zal je ook helpen om je leerstof beter te onthouden! Zo hoef je je ook geen zorgen te maken over een printer en alle bijkomende kosten die het met zich meebrengt.

2/ Maak digitale notities

Als je toch absoluut niet wilt schrijven, dan kan je ervoor kiezen om digitale notities en samenvattingen te maken. Hiervoor kan je apps als OneNote, Evernote en Google Keep gebruiken. Deze apps helpen je niet enkel bij het maken van je notities, maar ook het bijhouden ervan. Je kan er natuurlijk ook voor kiezen om bijvoorbeeld met Microsoft Word te werken, maar dan sla je je documenten best op via een online cloud, zoals OneDrive, Google Drive en iCloud.

3/ Gebruik de campusprinter

Wil je toch liever je samenvatting online maken en nadien afdrukken? Dan kan je natuurlijk ook even langsgaan op je campus om je samenvatting af te drukken. Let op! Hou rekening met de sluitingstijden van de campus en weet dat je hier steeds een kleine som voor zult moeten betalen.

4/ Bezoek een lokale copyshop

Is je campus gesloten of ben je er niet meteen nodig? Ga dan zeker eens na of er toevallig geen copyshop bij jou in de buurt is. Zo kan je nog steeds je samenvatting afdrukken zonder ver te moeten reizen. Houd ook hierbij rekening met de openingsuren van de copyshop en weet dat je ook hier enkel kan printen tegen betaling.  

We hopen dat deze vier tips je geholpen hebben om zonder problemen verder te studeren. Er rest ons enkel nog om je veel succes te wensen met je opdrachten en examens!

Wil je meer tips voor studenten? Breng dan zeker een bezoekje aan onze website.

Written by Shane R.

What do you think?