GezondheidLIFESTYLE

4 tips om als student snel vrienden te maken in een nieuwe opleiding

Je volgt een nieuwe studierichting en je kent nog niemand. Het is allemaal nog nieuw voor jou, maar het is natuurlijk ook niet zo eenvoudig. Maar… niet getreurd! Wij willen jou graag helpen en daarom geeft Kotplanet je zo’n vier tips om als student snel vrienden te maken in een nieuwe opleiding.

1/ Neem deel aan activiteiten

Soms organiseert jouw opleiding mogelijks activiteiten. Vaak gebeurt dit aan het begin van het academiejaar om elkaar te leren kennen, maar dit kan ook tijdens het academiejaar plaatsvinden. Neem zeker deel aan deze activiteiten, want dit kan een leuke manier zijn om jouw medestudenten te leren kennen. Het kan ook zijn dat je de vraag kent om wat leuks te gaan doen met klasgenoten. Ook dat is een goede manier om nieuwe vrienden te maken!

2/ Kom naar de les

Een tweede tip is om zeker naar de les te komen. Ja, het kan soms saai zijn, maar zo kom je wel in contact met jouw klasgenoten. Je kan een klein babbeltje slaan met elkaar voor of na de les, of zelfs tijdens de pauze met een lekkere koffie of thee. Vrienden maken jouw tijd op campus toch een heel pak leuker!

3/ Vraag om samen te lunchen

Wanneer je naar de les komt en eventjes tijd hebt om te spreken met je klasgenoten, kan je natuurlijk ook voorstellen om samen te lunchen. Samen lunchen en samen studeren zijn spontanere manieren om elkaar beter te leren kennen dan samen in de les te zitten. Het biedt je de mogelijkheid om zelfs diepere gesprekken te hebben dan tijdens die vijf minuten pauze tussen het eerste en tweede deel van de les.

4/ Wees open en vriendelijk

Tot slot is het belangrijk om open en vriendelijk te zijn naar anderen toe. Dit zorgt ervoor dat klasgenoten zich goed voelen en sneller geneigd zullen zijn om met jou een gesprek te voeren. Zonder je dus niet af en glimlach zeker. Voor je het weet, heb je er binnenkort alweer een pak nieuwe vrienden bij.

Door geregeld deel te nemen aan activiteiten, naar de les te komen, samen te lunchen en open en vriendelijk te zijn, zal je ongetwijfeld snel nieuwe vrienden maken in je nieuwe opleiding. Vertel ons op onze socialemediakanalen zeker hoe jij nieuwe vrienden maakt!

Wil je meer tips voor studenten? Breng dan zeker een bezoekje aan onze website.

What's your reaction?

Related Posts

Load More Posts Loading...No more posts.
Une petite notification ? OK Pas tout de suite