in ,

Studeer ik nog verder of niet?

@Pexels - Andrea Piacquadio

Velen van jullie zijn nu bezig aan de (voor)laatste keer studeren en denken waarschijnlijk al wat verder. De vraag ‘Studeer ik nog verder?’ ligt bij velen waarschijnlijk op het puntje van de tong. Vind je het moeilijk om daar een antwoord op te geven? Kotplanet geeft je de voordelen van verder studeren en de voordelen van het werkveld te betreden. 

1/ Daarom moet jij verder studeren

Denk je dat je nog niet klaar bent voor het werkleven? Dat kan ik begrijpen. Er zijn dan ook heel wat voordelen verbonden aan student zijn! Naast de kortingen in verschillende winkels en restaurants heb je veel minder verantwoordelijkheden als student. Je moet nog niets veranderen aan je huidige leefsituatie en je kan nog even onbezorgd student zijn. 

Je kan dus nog even op kot blijven waar je het minimale moet doen voor het huishouden en als je geluk hebt, blijven je ouders betalen voor je kot. Misschien zal je hun wel moeten overtuigen of je nog verder mag studeren. Ze zien misschien het nut er niet van in om nog een jaar (of meerdere) bij te studeren.

Je moet vooral zelf kiezen wat je wil doen, maar ga erover in gesprek met je ouders. Zij moeten er natuurlijk ook mee over nadenken.

2/ Daarom moet jij gaan werken

Voel jij je wel klaar om te gaan werken en vind je dat je genoeg ervaring en kennis hebt opgedaan tijdens je huidige studie? Dat is ook perfect! 

Als je gaat werken, verdien je (obviously) geld. Wat je daarmee doet is helemaal jouw beslissing! Je kan het direct gebruiken om een appartementje te huren of je kan het nog even sparen en bij hotel mama of papa blijven. 

Ook heb je enkele verantwoordelijkheden: je moet belastingen betalen en je moet een paar administratieve zaken regelen. Als je alleen gaat wonen, horen daar nog enkele andere dingen ook bij. Maar dat kan je in dit artikel terugvinden! 

Je doet ook direct ervaring op en dat vinden bedrijven heel belangrijk. Als je snel genoeg een job vindt, kan je onmiddellijk beginnen na je studies. Maar neem gerust je tijd! Alles komt wel goed. 

Heb jij nu een keuze kunnen maken? Ja? Perfect! En als dat niet zo zou zijn: don’t worry. Ik weet dat alles goed komt en je hebt nog zeeën van tijd om te beslissen. Geniet zeker nog van je laatste jaar in deze opleiding

Volg ons op Instagram en TikTok!

What do you think?