in ,

Welke evenementen zijn er om het academiejaar goed te starten?

@Pexels - Luis Quintero

We zijn midden september en dat betekent: start van het nieuwe academiejaar! Misschien is het voor jou wel het eerste jaar als student of het eerste jaar op kot. Anderen hebben al deze evenementen al eens meegemaakt. Laten we eens kijken wat er op het programma staat in Gent! 

1/Student Kick Off

This is a classic! Ieder jaar wordt dit evenement georganiseerd op het Sint-Pietersplein. Er komen heel wat Vlaamse artiesten naartoe. Vorig jaar was dat bijvoorbeeld Metejoor, Average Rob… Ook is er een Student Village aan verbonden. Daar kan je heel wat dingen doen en informatie verkrijgen over Gent en zijn studentenleven. Be there or be square! Nee, serieus, dit evenement wil je echt niet missen! Dit jaar valt het op woensdag 28 september en het start al om 12 uur! 

2/ Schachtenwervingen

Schachten – watte? Heel wat studentenverenigingen gaan hun nieuwe studenten rekruteren in het begin van oktober. Ze willen nieuwe mensen aanwerven om in hun vriendengroep te komen. In oktober worden dan dopen georganiseerd en andere activiteiten die typisch zijn voor zo’n studentenverenigingen. Dus, ben jij geïnteresseerd om in een studentenvereniging te gaan? Ga op zoek naar de vereniging die best bij jou past en doe mee met hun eerste activiteit! 

3/ Ghent Student Jobs Fair

Wil je graag een studentenjob of een part-time job om je studies een beetje financieren? Dan ben je hier op het juiste adres! Op maandag 3 oktober wordt de Ghent Student Jobs Fair opnieuw georganiseerd. De hele dag door – van 9 tot 17 uur – kan je langsgaan in de Sint-Pietersnieuwstraat en een babbeltje slaan met de verantwoordelijken. Sommige bedrijven zijn daar ook om zich aan jou voor te stellen.

4/ Disco Onder Vrienden @DeVooruit

Disco Onder Vrienden palmt dit jaar de fuifzaal van De Vooruit in. Wat mag je verwachten: goede muziek, good vibes en lekkere cocktails! Let op: tickets moet je op voorhand kopen en kosten ongeveer €14. Maar heb je nog niets te doen op 17 september, haast je dan naar De Vooruit! 

Zo, dit zijn al enkele evenementen die je zeker niet mag missen in het begin van het academiejaar! Natuurlijk zal je zelf ook wel wat kotfeestjes geven of bij anderen op bezoek gaan. Dat mag je ook niet vergeten! 

Voor meer tips kan je onze Instagram pagina bekijken!

What do you think?