Studentengids

Top 5 cafés voor studenten in Gent

In Gent heb je keuze uit een heleboel cafés. Maar welke zijn nu het leukste en waar kan je als student het beste terecht? We sommen hieronder vijf cafés op waar je het beste kan genieten van een frisse pint! 

1/ Amber

De Amber is een café dat zich bevindt recht tegenover Campus Boekentoren van de Universiteit. Het kenmerkt zich door zijn speciaal interieur. Als je er rond je heen kijkt kan je verschillende dingen ontdekken zoals vintage poppen of borden met speciale teksten op. Heel wat studentenverenigingen zijn ook gevestigd in het café, dus studentikoze prijzen verzekerd!

2/ Marimain

Nu we het toch over studentikoze prijzen hebben, kunnen we niet anders dan Marimain vermelden. Het café bevindt zich in de buurt van concertzaal VierNulVier en je kan er al een wijntje krijgen voor maar 3,5 euro. Wanneer het zonnig is, dan is het terras heel gezellig. Je kan zelfs, wanneer er geen plek is, zonder probleem plaatsnemen op de trappen van de theaterzaal ernaast. Binnen vind je ook allerlei gezelschapspellen. Die kan je halen als je even uitgepraat bent, maar je glas nog niet leeg is. 

3/ Rococo

Rococo is een café dat iets meer verborgen ligt. Je kan het vinden in de Corduwaniersstraat. Dit café is unieker dan vele andere omdat het alleen is verlicht door kaarsen. Bij binnenkomst voel je al meteen de gezellige sfeer hangen. De cafébazin Betty is ook een gekend figuur in Gent. Ze heeft haar eigen willetje en dat vinden de vaste bezoekers net zo fijn aan haar. Ze houdt het wel liever rustig in haar café, dus je gaat er best niet heen als je wil voordrinken voor een avondje Overpoort. Desondanks wel een aanrader als je zin hebt in een rustige avond of misschien zelfs voor een date. 

4/ Plan B 

Plan B is een knus café dat je kan vinden in de Verlorenkost. Het heeft een terras aan de waterkant met een uitzicht op de Leie. Je kan er met medestudenten gezellig iets drinken op een zonnige dag maar wees wel op tijd want op dit terras zijn er niet zoveel zitplaatsen.

5/ Bar Jan Cremer

En als laatste hebben we de Bar Jan Cremer, een café dat zich op het Kramersplein bevindt. Het pand ligt tussen heel wat campussen waardoor dit de ideale plek is om na de les even met wat vrienden te vertoeven. Ze hebben een heel breed assortiment van drankjes, maar ook om iets kleins te eten kan je hier terecht. Binnen is er niet zoveel plaats, maar het terras is groot genoeg waardoor je meestal wel verzekerd bent van een plekje. Een aanrader op de kaart is de Tinto de Verano!

Als student is het natuurlijk ook belangrijk om zelf het juiste café te vinden voor jou en je vrienden, maar met deze vijf opties kom je de eerste maanden zeker al verder. Voor nu rest er mij nog enkel het volgende te zeggen: schol! 

Volg ons op Instagram en TikTok!

Enthousiaste student in Gent die nog steeds verbaasd blijft van wat het studentenleven te bieden heeft!

What's your reaction?

Related Posts

Waar kan ik het best studeren in Gent?

Ben je student in Gent en ben je het beu om in je slaapkamer of kot te blijven studeren? In dit artikel staan enkele toffe plaatsjes waar je de nerd in jezelf naar boven kan halen, een koffie kan bestellen en keihard kan…

Load More Posts Loading...No more posts.
Une petite notification ? OK Pas tout de suite