in ,

5 manieren om als student om te gaan met een winterdip

@Pexels - Mart Production

Voel je je in het najaar soms ook wat minder goed in je vel? Je bent zeker niet de enige! Maar geen zorgen, want wij zijn er om je te helpen. Kotplanet geeft je daarom zo’n vijf manieren om als student om te gaan met een winterdip.

1/ Goede nachtrust

Een goede nachtrust is essentieel voor je fysieke en mentale gezondheid. Het is onze eerste manier waarop je kan omgaan met een winterdip. Zorg ervoor dat je slaapkamer koel, donker en stil is wanneer je gaat slapen. Vermijd schermgebruik, want het blauwe licht kan je slaapritme verstoren. Probeer daarnaast ook rond hetzelfde tijdstip te gaan slapen en op te staan, ook tijdens het weekend.

2/ Regelmatig bewegen

Het mag dan wel kouder zijn, toch moet je jezelf niet opsluiten. Regelmatig bewegen zorgt ervoor dat je je beter zal voelen en je energieniveau op peil houdt. Kies voor iets dat je leuk en ontspannend vindt, al is het maar dat je dagelijks gaat wandelen. Je kan er ook voor kiezen om samen met anderen te sporten. Dit kan je motiveren en zo ben je ook niet alleen.

3/ Sociale interactie

Door samen met anderen te sporten, breng je tijd door met mensen die je graag hebt. Dat is belangrijk en zeker als je last hebt van een winterdip. Maar natuurlijk hoef je niet enkel aan sport te doen met anderen. Je kan ook andere leuke activiteiten inplannen samen of gewoon zelfs al eventjes facetimen. Weet dat je omringd bent door mensen die om je geven, zelfs wanneer je je even niet goed in je vel voelt.

4/ Muziek en kunst

Muziek en kunst zijn krachtige manieren om je emoties te uiten en zelfs te beïnvloeden. Zo kan je enerzijds zelf muziek maken of je creativiteit de vrije loop laten in je tekening of schilderij, maar anderzijds ook muziek beluisteren of een cultureel evenement bijwonen. Wat je ook kiest, zorg ervoor dat het je opvrolijkt en energie geeft!

5/ Zelfzorg

Last but not least is het cruciaal om voor jezelf te zorgen. Dat hoort eigenlijk het hele jaar het geval te zijn, maar toch ook net dat tikkeltje meer als je last hebt van een winterdip. Geef jezelf voldoende rust en durf dus ook om ‘nee’ te zeggen, als je je toch niet top voelt. Luister naar je lichaam! Lees een boek, kijk een serie of neem een warm bad. Meditatie- of mindfulness-oefeningen kunnen je ook zeker helpen om je te ontspannen. Religieuze studenten kunnen er ook voor kiezen om te bidden, wat zeker ook rust brengt.

Wees niet te hard voor jezelf en weet dat je niet alleen bent. Ook al gaat het soms met ups en downs, het komt allemaal wel goed! Met deze vijf tips hopen we je alvast goed op weg geholpen te hebben. Laat zeker weten via Instagram hoe jij omgaat met een winterdip!

Wil je meer content voor studenten deze winter? Volg ons dan zeker ook op TikTok.

Written by Kotplanet

What do you think?