in ,

5 manieren om je netwerk online uit te breiden als student

@Pexels - Antoni Shkraba

Je staat er soms misschien niet bij stil, maar het is belangrijk om als student je professionele netwerk uit te breiden. Dit kan jou in de toekomst goed van pas komen! Maar hoe kan je dit online doen? Kotplanet geeft je vijf manieren om je netwerk online uit te breiden als student.

1/ Optimaliseer je LinkedIn-profiel

LinkedIn. Je hebt er als student ongetwijfeld al vaak over gehoord! Heb jij nog geen profiel? Dan is het belangrijk om er snel eentje aan te maken. Zorg ervoor dat je een professionele look creëert en voeg zeker jouw voornaamste vaardigheden, opleidingen en werkervaring toe. LinkedIn is een eenvoudige en snelle manier om contacten te leggen met professionals uit jouw studiegebied!  

2/ Word lid van LinkedIn-groepen

Je kan via LinkedIn natuurlijk niet enkel op zoek gaan naar personen, maar je kan er ook lid worden van heel wat verschillende groepen. Zo kan je lid worden van groepen die binnen jouw studiegebied vallen, maar ook van groepen die jou simpelweg interesseren. In deze groepen kan je zelf jouw kennis delen, maar ook leren van anderen en vlot je netwerk uitbreiden.

3/ Schrijf je in voor online workshops en webinars

Een derde manier om jouw netwerk online uit te breiden, is door je in te schrijven voor online workshops en webinars. Niet enkel leer je bij over onderwerpen waar jij over studeert of die jou interesseren, maar je kan ook kennismaken met sprekers en andere deelnemers. Een win-win als je het ons vraagt!

4/ Zoek online communities

We hadden het eerder over LinkedIn-groepen en daar willen we toch even op terugkomen. Online communities zijn een goede manier om je professionele netwerk online verder uit te breiden. Dit kan zowel op sociale media – zoals LinkedIn – maar ook via andere online platforms. Heb jij al een bachelor- of masterdiploma op zak? Dan kan je ook altijd nagaan bij je hogeschool of universiteit of er een alumni-netwerk bestaat.

5/ Neem deel aan andere online evenementen

Online workshops en webinars zijn, ten slotte, niet de enige online evenementen waar je kan aan deelnemen om je professionele netwerk verder uit te breiden. Zo heb je ook tal van netwerkevenementen, maar evengoed online conferenties en beurzen. Kijk dus zeker eens goed rond en twijfel niet om deel te nemen aan evenementen!

Zo, dat waren onze vijf tips om jouw netwerk online uit te breiden! Hou onze website zeker in de gaten om te weten te komen hoe je jouw netwerk fysiek kan uitbreiden. Vertel ons ook zeker via sociale media hoe jij jouw netwerk online uitbreidt.

Op zoek naar andere content voor studenten? Volg ons zeker op Instagram!

Written by Kotplanet

What do you think?