in ,

5 manieren om je netwerk fysiek uit te breiden als student 

@Pexels - Fauxels

Het belang van een professioneel netwerk valt niet te onderschatten. Als student ben je hier misschien niet altijd mee bezig, maar het is toch belangrijk om hier zo nu en dan bij stil te staan. In een ander artikel vertelden we je al hoe je je netwerk online kan uitbreiden, maar in dit artikel geeft Kotplanet je vijf manieren om je netwerk fysiek uit te breiden als student.

1/ Bezoek netwerkevenementen

Een eerste manier om je netwerk fysiek uit te breiden, is door netwerkevenementen te bezoeken. Als je via je browser of sociale media eventjes zoekt, dan kom je ongetwijfeld wel wat interessante evenementen tegen binnen jouw studie- of interessegebied. Daarnaast kan je natuurlijk ook je lectoren raadplegen, misschien kennen zij er nog meer. Maak wat tijd vrij en ga op pad!

2/ Doe aan vrijwilligerswerk

Studenten die zich maatschappelijk willen engageren, kunnen ervoor kiezen om aan vrijwilligerswerk te doen. Niet enkel draag je je steentje bij aan het werk van de organisatie in kwestie en aan de lokale samenleving, maar je zal ook tal van personen ontmoeten en dus meer dan zeker de kans krijgen om jouw netwerk uit te breiden.

3/ Neem deel aan workshops

Wat dacht je van workshops? Dit is een derde manier om je netwerk uit te breiden en het is ook meteen een 2-in-1. Je leert niet enkel bij over een onderwerp waarvoor jij studeert of dat jou interesseert, maar je kan ook kennismaken met andere mensen. Waar wacht je nog op?

4/ Word lid van een vereniging

De vierde manier in het rijtje gaat net dat stapje verder. Om jouw netwerk fysiek uit te breiden, kan je ook lid worden van een vereniging. Zo heb je mogelijks clubs en verenigingen binnen jouw studiegebied, maar evengoed studentenverenigingen op jouw campus. Je blijft bezig met iets waar jij een passie voor hebt en je leert nieuwe mensen kennen. Wat wil je nog meer?

5/ Leg contacten op je stage of studentenjob

Wanneer je stage loopt of als student werkt tijdens het academiejaar, kom je vast ook in contact met heel wat personen. Studenten die hun netwerk willen uitbreiden, kunnen van deze opportuniteit gebruikmaken. Ga een gesprek aan en vraag bijvoorbeeld om elkaar te volgen op LinkedIn. Snel en eenvoudig!

We hopen dat deze vijf tips jou zullen helpen om jouw netwerk fysiek verder uit te breiden. Laat ons zeker weten via sociale media hoe jij jouw netwerk uitbreidt!

Op zoek naar meer studentennieuws? Ontdek meer op onze website.

Written by Shane R.

What do you think?