FunONTSPANNING

5 films die je dit jaar als student moet ontdekken

Ben jij al dat studeren ook zo beu? Wees dan zeker dat je genoeg tijd vrijmaakt om je te ontspannen. Dit kan je bijvoorbeeld doen door een goeie film te kijken, daarom geeft Kotplanet jou 5 films die je zeker gezien moet hebben.

Wil je een leuke filmavond met vrienden op kot organiseren? Check dan zeker onze vier tips

1/ The Grand Budapest Hotel

Deze film komt uit 2014 en is geregisseerd door Wes Anderson. De film gaat over een lobby jongen in een groot hotel die, samen met zijn mentor, van alles meemaakt. De cast van de film zit boordevol bekende acteurs zoals Adrien Brody, Willem Dafoe, Jeff Goldblum en nog veel andere. Wat deze film (en elke film van regisseur Wes Anderson) zo mooi maakt, is de symmetrie die je terugvindt in bijna elke scène. Door deze symmetrie is de film heel rustig en relaxerend om naar te kijken.

2/ Everything Everywere All At Once

Everything Everywere All At Once (oftewel EEAAO) was de grote winnaar op de Oscars van dit jaar. Ze wonnen er maar liefst 7 van de 24. De film gaat over een familie die het financieel moeilijk heeft en langzaam uit elkaar valt. Door een plottwist komen ze opeens in een strijd tussen goed en kwaad dat zich spreidt over het hele multiversum. Als je de mogelijkheid hebt, moet je zeker ook naar de speech van Ke Huy Quan luisteren. Hij won de Oscar voor beste acteur in een bijrol.

3/ Nope

Als je fan bent van meer mysterieuze, en zelf een beetje horror, films, is Nope zeker en vast een film voor jou. Hij gaat over een familie die afgelegen op een paardenranch woont. Als de vader van de familie op mysterieuze wijze sterft, gaan zijn kinderen op zoek naar wat er echt gebeurd is en doen ze gruwelijke ontdekkingen. Deze film is speciaal omdat het het horror/sci-fi genre anders benadert, waardoor je geen saaie, te voorspelbare film krijgt.

4/ The Shawshank Redemption

Als nummer 1 van de Internet Movie Database (IMDB) zal je ongetwijfeld al over deze film gehoord hebben. Shawshank Redemption wordt door velen als de beste film o.i. gezien, dus kan hij zeker niet in deze lijst ontbreken. De film gaat over een man die naar de Shawshank State Prison in Amerika wordt gestuurd na het vermoorden van zijn vrouw en haar minnaar. In de gevangenis raakt hij bevriend met Red, gespeeld door Morgan Freeman. Red is de verteller van het verhaal, omdat hij de hoofdrolspeler zo intrigerend vindt. Ondanks het grote succes van de film, won hij geen enkele Oscar.

5/ The Prestige

The Prestige speelt zich af in het einde van de 19e eeuw in Engeland. De hoofdrolspelers zijn Christian Bale en Hugh Jackman, beide spelen ze de rol van goochelaar. Na een lange samenwerking tussen de twee goochelaars, volgt er een ruzie waardoor ze elkaars grootste concurrent worden en elkaar altijd opnieuw proberen te verslaan met een betere goocheltruc. Wat deze film zo leuk maakt is de enorme plottwist op het einde van de film, die je met verstomming slaat. Ook Scarlett Johansson speelt mee in de film.

Nog enkele honourable mentions die de lijst juist niet halen maar die je zeker ook eens moet kijken: The Banshees of Inisherin, Thor Ragnarok, Puss in Boots: The Last Wish en The Wolf of Wallstreet.

Volg ons op Instagram voor meer Kotplanet-nieuwtjes!

What's your reaction?

Related Posts

Partner

Grootste fails van studenten 

Iedereen begaat wel eens een megablunder. Ook de Belgische studenten. Maar zoals je waarschijnlijk al weet, is de val niet van belang. Het is de landing. We zitten allemaal in hetzelfde schuitje en we hebben ons allemaal wel…

Load More Posts Loading...No more posts.
Une petite notification ? OK Pas tout de suite