in ,

Vier tips om een filmavond te organiseren op kot

@Freepik- Freepik

Je wil graag een film kijken, maar je weet niet hoe je je kotgenoten moet motiveren? Wie mag de film kiezen? Popcorn of geen popcorn? Groot scherm of niet? Bij Kotplanet zijn we experts in het organiseren van filmavonden op kot, dus we geven je 4 tips om een filmavond te organiseren op kot. 

1/ Kies DE film die het hele kot zal aanspreken 

Om een film te bekijken, moet je er eerst eentje kiezen. Om het wat leuker te maken, stellen we voor om de keuze in de vorm van een spel te maken. Iedereen zet de naam van een film op een papiertje, je doet ze allemaal in een schaaltje en je pakt er om de beurt een papiertje uit. Het laatste stuk papier die er in zit, is de film die je gaat bekijken. Het leuke is dat je thema’s kan maken: films uit je kindertijd, je favoriete film…

2/ Creëer een gezellige zithoek 

Zodra je je keuze hebt gemaakt, moet je je kunnen ontspannen. Daarvoor moet je van tevoren een warme en gezellige ruimte vinden. Verzamel een aantal kussens, dekens en zelfs dekbedden van de bedden. Vergeet niet om een tafeltje te nemen waar iedereen zijn hapjes en drankjes op kan zetten. 

3/ Kies de beste support 

Nu je weet waar je gaat zitten, kies waar je de film gaat op kijken. Als je een beetje vooruit kon plannen, kon je een projector vinden en er een echte bioscoopsessie van maken. Zorg ervoor dat je het blad klaar hebt en controleer hoe je alles opzet voordat de avond begint, anders kan het wel lang duren…

4/ Bereid snacks 

Als je niet de hele tijd in de keuken wil staan en je vrienden om de vijf minuten ‘ik heb honger’ wil horen zeggen, raden we je aan om snacks mee te nemen. En omdat je wil dat je filmavond onthouden wordt, breng je beter niet zomaar iets mee. Je kan ook aan je vrienden vragen om iets mee te nemen! Voor een beetje meer plezier: probeer iets voor te bereiden dat verband houdt met de film die je gaat kijken. Het zal je avond iconisch maken. 

Volg ons op Instagram en TikTok! Word ook lid van onze Facebookgroep voor meer tips, advies en humor!

Written by Laury

Coordinatrice Marketing aka Madame Kotplanet. Fan de tattoos et de rock, j’adore les séries et films un peu (trop) cul-cul qui font pleurer.

What do you think?