in ,

Waarop je moet letten als student om niet veel geld uit te geven als je met vrienden uitgaat

@Pexels - Rdne Stock

Een nachtje uitgaan kan een moment zijn voor een student om te relaxen, alles wat gerelateerd is met school even aan de kant te schuiven en te genieten. Vrienden terugzien gedurende 1 avond is ook altijd tof, om de gemiste tijd samen even te vullen met leuke momenten. Maar wat we zeker niet moeten vergeten is dat uitgaan samenhangt met geld uitgeven, soms kan dit gaan tot honderden euro’s. Kotplanet vertel je waarop je moet letten om niet te veel uit te geven als je uitgaat als student in dit artikel.

Wil je weten welke low budget activiteiten er zijn voor studenten?

1/ Bepaal een budget

Voor jullie samen uitgaan zou het goed zijn dat elk persoon voor zichzelf een budget opstelt voor de  hele nacht. Breng dan ook niet meer geld mee dan nodig, wat je wel zou kunnen doen is een klein extra bedrag meenemen in geval van nood. Als je vrienden weten hoeveel je maximale uitgaven bedrag is, kunnen ze je helpen om deze te respecteren en andersom ook natuurlijk.

Wil je weten wat er te doen valt voor studenten deze zomer?

2/ Koop niet te dure dingen

In clubs, loungebars,.. zijn de prijzen voor dranken en voedsel soms toch iets duurder, probeer hier dus op te letten en niet zomaar iets te nemen zonder na te denken. Drink of eet ook wanneer je het echt wilt en niet omdat anderen het doen. Kies ook wat je gaat nemen, op basis van je budget, zodat je gedurende de hele nacht geld hebt voor jezelf.

3/ Hou je aan de afspraken

Het bedrag dat je voor jezelf hebt opgesteld moet je niet veranderen, probeer deze te respecteren en niet boven je limieten te gaan. Het is belangrijk om als student je geld te economiseren voor belangrijkere dingen zoals je studiekosten, transportkosten en je voedsel door de week. Probeer dus goed het bedrag dat je opmaakt voor het uitgaan te respecteren.

Dit artikel heeft je goed geholpen en je wilt nog meer artikels leven omtrent het studentenleven? Check dan zeker onze Instagram pagina!

Written by Myriam Bonga

What do you think?