Het leven op kotTIPS

6 redenen waarom je als student een rijbewijs nodig hebt

“Seg, zou ge niet beter uw rijbewijs eens gaan doen?” Hoe vaak heb je het als student nog niet te horen gekregen van je vrienden en familie? Het is soms moeilijk om er tot voor vrij te maken tijdens je studies, maar toch is het belangrijk. Kotplanet geeft je zo’n zes redenen waarom je als student een rijbewijs nodig hebt.

Ben je op zoek naar een goed excuus waarom je je rijbewijs nog niet hebt? Check dan zeker onze vijf smoesjes!

1/ Je hebt je eigen vervoer

De bus of trein die weer te laat aankomt? Dat is verleden tijd! Als je je rijbewijs hebt, dan kan je je eigen auto kopen of de auto van je ouders lenen. Je hoeft dus niet meer het openbaar vervoer te nemen. De zorgen over de lange wachttijden aan de halte of het perron mag je dus ook meteen achterwege laten.

2/ Je muziek wordt niet verstoord

Geen openbaar vervoer meer betekent ook dat je ongestoord naar je muziek of het nieuws op de radio kan luisteren. Die schreeuwende kindjes, de luide telefoongesprekken of zelfs de mensen die schaamteloos video’s bekijken op hoogste volume zonder oortjes? Daar hoef jij je geen zorgen meer over te maken! Geniet rustig van je favoriete liedjes en word zo op een positieve manier wakker.

3/ Je kan gemakkelijk boodschappen doen

Als je een rijbewijs en een auto hebt, kan je ook gemakkelijker boodschappen doen. Of het nu voor op kot is of tezamen met je ouders. Je moet geen winkelzakken of een boodschappentrolley meer meesleuren. Nadat je uit de winkel komt, kan je meteen met je winkelkarretje naar je auto rijden en dan alles inladen.

4/ Je kan op stap gaan met je vrienden

Studenten met een rijbewijs en auto kunnen ook zonder al te veel zorgen op stap gaan met hun vrienden. Een dagje naar zee of naar een concert in een andere provincie? No problem! Met de auto ben je zonder twijfel minder lang onderweg dan met het openbaar vervoer. Daarnaast kan je ook rustig spreken, lachen en zelfs volop meezingen zonder dat je daardoor raar bekeken wordt. Nu ja, dat denken we toch…

5/ Je kansen vergroten bij sollicitaties

Wanneer je je bachelor- of masterdiploma behaald, kan je niet enkel je diploma voorleggen, maar ook een rijbewijs. Heel wat bedrijven hechten hier veel belang aan. Door je rijbewijs te halen als student verhoog je automatisch dus ook je slaagkansen wanneer je solliciteert voor een (studenten)job.

6/ Je kan even alleen zijn

Ten slotte is het leven ook niet altijd rozengeur en maneschijn. Soms heb je dagen waarop het allemaal even tegen lijkt te zitten en je je niet goed voelt. Het kan soms deugd doen om even alleen te zijn om alles op een rijtje te zetten. Wanneer je een rijbewijs hebt, kan je op elk moment van de dag je auto instappen en een ritje maken, zo lang als jij het nodig hebt.

Volg ons op Instagram en TikTok voor meer Kotplanet-nieuwtjes!

What's your reaction?

Related Posts

Load More Posts Loading...No more posts.
Une petite notification ? OK Pas tout de suite