FunONTSPANNING

3 redenen waarom de zomer het beste seizoen is voor studenten

De zomer zou om verschillende redenen het favoriete seizoen van elke student moeten zijn. Vraag je je nog steeds af waarom? Geen zorgen, Kotplanet legt het je graag uit aan de hand van 3 redenen.

1/ Vakantiegevoel

Ten eerste wordt de zomer altijd geassocieerd met vakantie. Voor de meeste studenten betekent het dat de grote vakantie is begonnen. Zo is het tijd om studieboeken aan de zijkant te leggen en de zonnebrillen en zomerkleren uit de kast te halen. Krijg je al dat kriebelende vakantiegevoel in je buik? Je hebt de kans om gedurende 2 maanden je gedachten te verzetten en niet meer te denken aan je studies. Ook word je verwend door het mooie weer. (Meestal toch! We kennen allemaal ons land en weten hoe onvoorspelbaar het weer soms kan zijn.) 

Tijdens de vakantie heb je de mogelijkheid om dingen te doen die je gelukkig maken en om jezelf te verwennen. Om maar een paar voorbeelden op te sommen: reizen, wandelen in de natuur, sporten, bezoeken van bezienswaardigheden… en zoveel meer! Deze dingen kan je niet altijd doen tijdens de andere seizoenen, omdat je meestal  andere verplichtingen, zoals school. Als laatste kan je deze periode gebruiken om vaker op avontuur te gaan. Ook kan het je helpen om meer ontspannende activiteiten te integreren in je dagelijks leven.

Zoek je een leuke bestemming voor studenten? Dat komt goed uit! Kotplanet geeft je een overzicht van 5 reisbestemmingen voor studenten.

2/ Meer geld verdienen

Ja, ja… je hebt het goed gelezen! Je kan meer geld verdienen in de zomer. Tijdens het academiejaar heb je meestal les in de week, waardoor de meeste studenten enkel in het weekend kunnen werken. Dit is niet het geval in de zomer, omdat je geen les meer hebt. 

Je kan beslissen om een maand lang te werken in de zomer. Weet je wat nog beter is? Het aantal werkuren is toegenomen voor studenten die werken. Zo mag je nu elk kalenderjaar 600 uur werken. Dit betekent dat je in totaal zo’n 78,9 volledige dagen mag werken. Uiteraard zal je tijdens het academiejaar ook moeten werken om deze uren volledig te benutten, maar in de zomer moet je geen rekening houden met deadlines die je moet afwerken. Je kan dus gewoon een volledige week gaan werken.

Ook heb je in de zomer veel seizoensgebonden jobs, zoals de horeca, toerisme, festivals en pretparken. Deze jobs hebben in de zomer veel werknemers nodig, dus je zal zeker geen tekort hebben aan jobaanbiedingen.

Het is zomer dus tijd om op reis te gaan met vrienden! Je gaat enkele dingen moeten voorbereiden. Weet je niet welke? Geen zorgen, Kotplanet geeft je 4 tips om je studentenvakantie voor te bereiden.

3/ Meer tijd spenderen met vrienden en familie

Tijdens het academiejaar heeft iedereen het druk met zijn werk of studies, waardoor het niet altijd simpel is om quality time te hebben met je vrienden en familie. Ook kan je niet met iedereen afspreken, omdat ze misschien in een ander land wonen of opnieuw omdat jullie drukke schema’s hebben.

De zomer is meestal de periode waar veel mensen verlof nemen. Ze doen dit om verschillende redenen, bijvoorbeeld omdat de zomer samenvalt met de schoolvakantie, en natuurlijk het warme weer. Zo maken gezinnen ervan gebruik om samen meer tijd te spenderen door bijvoorbeeld op vakantie te gaan. Ook kan je tijdens de zomer misschien afspreken met een vriend of vriendin die in een ander land woont. Kortom, de zomer is de perfecte periode om te socializen.


Voor ons op Instagram en TikTok voor de leukste vakantietips!

What's your reaction?

Related Posts

Partner

Grootste fails van studenten 

Iedereen begaat wel eens een megablunder. Ook de Belgische studenten. Maar zoals je waarschijnlijk al weet, is de val niet van belang. Het is de landing. We zitten allemaal in hetzelfde schuitje en we hebben ons allemaal wel…

Load More Posts Loading...No more posts.
Une petite notification ? OK Pas tout de suite