Festivals in België

6 dingen die je nog niet wist over het Tomorrowland festival

Of je nu fan bent van elektronische muziek of niet?  Tomorrowland, een van de bekendste festivals ter wereld, zal je vast wel kennen. Elk jaar, tijdens de laatste twee weekends van juli, komen tienduizenden festivalbezoekers van over de hele wereld genieten van de sets van meer dan 600 artiesten in het prachtige provinciaal recreatiedomein De Schorre in Boom.

Maar hoewel dit legendarische festival zeer bekend is, weten we zeker dat je deze 6 dingen niet wist.

We vertellen je hoe je op het Tomorrowland festival raakt, als je dat niet weet.

1/ Waanzinnige cijfers

Tomorrowland is een echte oorlogsmachine met cijfers die je doen duizelen, hier zijn er enkele: het wordt momenteel georganiseerd over 2 weekends, het verzamelt meer dan 400.000 festivalliefhebbers, ontvangt meer dan 600 artiesten verspreid over 14 podiums, heeft meer dan 120 eetkraampjes en meer dan 12.000 vrijwilligers nemen deel aan de organisatie van het festival.

2/ Kaartjes raakten razendsnel uitverkocht

Als je ooit hebt geprobeerd een ticket voor Tomorrowland te kopen, weet je hoe moeilijk dat is, gezien de snelheid waarmee ze uitverkocht raken en de enorme wachtrij. Hoewel er ongeveer 400.000 tickets beschikbaar zijn, zijn ze allemaal in minder dan 30 minuten uitverkocht (en voor sommige soorten tickets zelfs in minder dan 10 minuten)!

3/ Het festival zit vol geheime podiums

Omdat 14 podiums niet genoeg zijn voor Tomorrowland, hebben ze besloten om een aantal geheime podiums toe te voegen die je alleen kunt vinden door aandachtig over het festival te lopen, want sommige zijn goed verstopt of alleen onder bepaalde omstandigheden toegankelijk. Ze kunnen per editie verschillen, maar er was bijvoorbeeld ooit een podium verborgen in een toilet (ja, ja) of over een heuvel in het bos.

4/ De hele wereld is aanwezig

Elk jaar tijdens de laatste twee weekends van juli wordt België dankzij Tomorrowland het centrum van de wereld voor liefhebbers van elektronische muziek. Inderdaad, de hele wereld is aanwezig want er worden meer dan 200 nationaliteiten vertegenwoordigd!

5/ De «Church of Love»

Gedurende verschillende edities was er een “Church of Love” op Tomorrowland, een soort kapel ergens uit het zicht verstopt waar 2 nonnen festivalgangers verwelkomden die 10 minuten (niet langer!) discreet een intiem moment wilden hebben. Sommigen zullen zeggen “jammer” maar deze kapel van de liefde werd in 2017 van het festival verwijderd.

Je weet nu meer over Tomorrowland, dus als je het geluk hebt om een kaartje te kopen en er binnenkort naartoe gaat, bekijk dan de essentiële zaken waar je rekening mee moet houden om het meeste uit het festival te halen.


En aarzel niet om ons te volgen op Instagram en TikTok!

What's your reaction?

Related Posts

Load More Posts Loading...No more posts.
Une petite notification ? OK Pas tout de suite