in ,

Hoe bereid ik me als student voor op Erasmus?

@Pexels - Ivan Samkov

Ga jij binnenkort op Erasmus, maar heb je geen idee hoe je eraan moet beginnen? Dat kan inderdaad soms lastig zijn, maar het is echt belangrijk dat je de juiste dingen meeneemt. Laat Kotplanet jou helpen! 

1/ Less is more

Oke, je gaat een aantal maanden weg, maar dat wil niet zeggen dat je je volledige kleerkast moet meenemen op Erasmus. Neem geen vier witte t-shirts mee, maar eentje of twee. Neem geen 7 jeansbroeken mee, maar selecteer de broeken die jou het best passen en steek deze in je koffer. 

Je zal vast en zeker ergens je kleren kunnen wassen. Als je dat een of twee keer per week doet dan heb je eigenlijk maar drie outfits nodig. Maar dat is misschien net iets te weinig hihi! Kies dus de kleren uit waar jij jou het beste bij voelt.  

2/ Ga heimwee tegen

Neem wat dingen mee die je aan thuis doen denken zodat je eventuele heimwee kan tegengaan: een knuffel, foto’s, een t-shirt van je vriendje… alles kan! Als het jou maar gelukkig maakt! 

Sowieso zal je wel eens last hebben van heimwee, zelfs al denk je nu van niet. Daarom is dit puntje gewoon heel belangrijk. Vergeet het niet! 

3/ Cadeautjes

Het eerste luik van dit punt is cadeautjes meebrengen van België voor mensen die je helpen tijdens jouw Erasmus-ervaring of mensen die je leert kennen op Erasmus. Denk aan chocolade of snoepgoed die we hier in België vaak eten. Zo leer je niet alleen zelf een nieuwe cultuur kennen, maar kunnen anderen ook een beetje van België proeven 😉 

Aan de andere kant moet je er dus ook voor zorgen dat je wat souvenirtjes kan meebrengen naar huis. Hou dus best wat plaats voor dat in je valies voor je vertrekt. Anders zal je misschien toch een nieuwe valies moeten kopen… 

4/ Essentials

Vergeet natuurlijk het belangrijkste niet: paspoort, bankkaart, gsm, gsm-oplader… Dat is natuurlijk gemakkelijk te vergeten, maar o zo nodig in het buitenland! Probeer deze dingen ook niet te verliezen, anders kan de terugkeer wel wat moeilijker worden. 

Hopelijk vertrek je nu met een geruster hart op Erasmus! Geniet er vooral van! 

Volg ons op Instagram en TikTok

What do you think?