BudgetGeen onderdeel van een categorieTIPS

Sparen voor later, is dat nodig als student?

Dit klinkt best herkenbaar in de oren, denk ik. Je ouders zullen het al vaak gezegd hebben: “Geef wat minder geld uit en spaar toch een beetje!”. Wat denk je zelf? Is het nodig om al wat te sparen als student of geniet je liever volop van het leven? Kotplanet zocht het voor je uit en geeft je wat advies. 

Sparen is belangrijk, dat weten we allemaal. Maar is het al nodig als student? Dat hangt er allemaal vanaf of je een studentenjob hebt of niet. Want, als je geen hebt, wordt het sowieso heel moeilijk om geld te sparen. 

Heb je wel een studentenjob, dan kan het wel wat gemakkelijker. Tenzij je natuurlijk alles zelf moet betalen.

1/ Ik heb een studentenjob, maar moet alles zelf betalen

Laat ik beginnen met vertellen dat ik heel trots ben op jou! Werken, studeren en je eigen kot en eten betalen, dat is niet altijd gemakkelijk! Jij moet waarschijnlijk al een goed aantal uur werken om rond te komen en misschien lijkt het onoverkomelijk om daarbovenop nog eens te sparen. Dat verstaan wij! 

Misschien zet je wel al een klein bedragje aan de kant, dat is fantastisch, maar als dat niet lukt, dat is ook goed. Voor jou is het belangrijk om NU rond te komen en met jou werkattitude komt dat allemaal wel goed! Doe verder zoals je bezig bent en bekijk alles dag per dag.

2/ Ik heb een studentenjob en mijn ouders betalen voor veel

Proficiat, ik waardeer je werkattitude! Het is belangrijk om te werken en doordat je ouders je kot en eten betalen, kan jij wel een beetje sparen. Natuurlijk, mag jij ook van het leven genieten en gebruik maken van het feit dat je werkt. 

Als ik één advies zou mogen geven: zet een derde of een vierde van jouw “maandloon” aan de kant, op jouw spaarrekening. Jij kiest hoeveel het precies moet zijn. Je zit hier in de meest ideale situatie om een beetje te sparen voor later.

3/ Ik heb geen studentenjob

Je hebt geen studentenjob en dat is misschien voor een reden. Misschien zijn jouw studies te zwaar om er nog een job bij te nemen? Dat kan zeker! Maar als je eigenlijk geen goede reden hebt om geen studentenjob te doen, dan moet je misschien maar eens denken aan later. 

Wil jij graag later de volwassen wereld instappen met een klein (of groot) bedrag? Dan begin je best (vandaag nog) te zoeken naar een studentenjob. Dat hoeft maar één keer in de week te zijn, dat kan al een verschil maken.

Ik hoop dat je wat hebt aan dit artikel en dat je wat kennis hebt opgedaan. Volg ons zeker op Instagram en TikTok voor meer tips! 

What's your reaction?

Related Posts

Load More Posts Loading...No more posts.
Une petite notification ? OK Pas tout de suite