in , ,

Hoe combineer ik sport met de universiteit?

@Pexels - Guduru Ajay Bhargav

Wil jij jouw sport niet opgeven als je gaat studeren? Dat verstaan wij volledig! Het is soms moeilijk om dat te combineren, maar wij zijn ervan overtuigd dat jij dat kan! Kotplanet geeft je enkele tips om dat drukke leven te combineren!

1/ Plannen, plannen, plannen

Als je sport en universiteit moet combineren, zal je een deftige planning nodig hebben. Je zal ervoor moeten zorgen dat je een heel gestructureerde agenda hebt waar je alles, maar ook echt alles, in moet schrijven. Alleen op die manier heb je een goed overzicht

Moet je terugkomen van je kot om trainingen te volgen? Plan dat nog meer, want je zal waarschijnlijk met de trein moeten gaan en we weten allemaal hoe NMBS werkt… Hou daar dus ook rekening mee. 
Heb je wat snelle leertechnieken nodig? In dit artikel geeft Kotplanet jouw tips om snel te studeren. Dat zal je helpen als je weinig tijd hebt…

2/ Prioriteiten vinden 

Wat is de grootste prioriteit? Jouw sport of jouw studies? Je hoeft natuurlijk niet per se een te kiezen, maar je kan een gulden middenweg vinden. Een voorbeeld: heb je les op dinsdag tot 20u30, maar begint jouw training om 18u30? Wat zal je kiezen? Keuzes zal je moeten maken, maar dat komt allemaal wel goed. 

3/ Speciale statuten

Als je in aanmerking komt om een topsportstatuut aan te vragen, dan zou ik dat zeker doen als ik jou was. Op die manier moeten de universiteiten en hogescholen rekening houden met het feit dat jij veel moet sporten en dus niet altijd aanwezig zal zijn in de lessen. 

Ook worden deadlines aangepast en krijg je een beetje meer uitstel om taken en essays in te dienen. Dat geeft je meer ruimte voor je sport en kan je beide gemakkelijk combineren. 

Ook kan het zijn dat je wat minder studiepunten opneemt, zo doe je iets langer over je opleiding, maar heb je wel wat vrije tijd om te sporten! 

Volg ons op Instagram en TikTok

What do you think?