in

Hoe hou je je aan je goede voornemens? 

Bij een nieuw jaar horen nieuwe goede voornemens. Elk jaar is het hetzelfde verhaaltje: iedereen neemt nieuwe voornemens, maar wie houdt er zich het hele jaar aan? Hier zijn een paar tips om ze tenminste tot april te houden (tenzij er een nieuwe pandemie uitbreekt. In dat geval kunnen we niet veel voor je doen…) 

1/ Kies er niet te veel

Als je besluit om te gaan sporten, gezond te eten, vroeg te slapen, één keer per week je grootouders te bellen, elk weekend je cursussen bij te houden, niet meer te shoppen en te stoppen met roken, GOOD LUCK! Je moet prioriteiten stellen en kiezen voor wat echt belangrijk is. Je moet keuzes maken en accepteren dat niet alles meteen perfect zal zijn. Om je echt aan je goede voornemens te houden, moet je er een paar aan de kant zetten. 

2/ Je zal wel wat hulp nodig hebben 

Het is helemaal goed om te willen veranderen en goede gewoontes in je leven in te voeren, maar soms is het gemakkelijker om dat met anderen te doen. Sporten? Je vrienden zullen je motiveren en vice versa. Op dieet? Als je samenwoont met je partner, probeer het dan samen te doen. Je grootouders bellen? Bel samen met je broer of zus. Stoppen met shoppen? Hmm, behalve je bankrekening, zie ik niemand die je zal tegenhouden… Je snapt me ondertussen wel! Om je aan je goede voornemens te houden, moet je je omringen met mensen en het samen doen. 

3/ Je moet kunnen relativeren

Een goed voornemen is zoals een dieet (ik wed trouwens dat diëten een van je nieuwe voornemens is). De eerste drie dagen lukt het je wel, maar tegen het einde van de week ben je al gekraakt. STOP! Als je gefixeerd raakt, wordt het geen succes! Het kost tijd en moeite om een gewoonte te ontwikkelen. Wees geduldig en relativeer! Je hebt het hele jaar om er aan toe te komen. Als je even hervalt (zoals een pakje chips op een vrijdagavond) is het niet erg. De volgende dag begin je gewoon opnieuw en mag je je niet schuldig voelen. 

En als je dit jaar geen goede voornemens hebt gemaakt, dan is dat jouw keuze. Geen druk of schuldgevoel. 2023 wordt toch jouw jaar

Volg ons op Instagram en TikTok! Word ook lid van onze Facebookgroep voor meer advies en tips!

Written by Lydia V.

What do you think?