De paasvakantie is alweer bijna voorbij! Gelukkig bracht de paashaas genoeg chocolade om nog een hele tijd van te genieten. Maar bracht hij bij jou net iets te veel? Dan zijn hier 3 lekkere gerechten om met je overschot aan paaseieren te maken.
Ben je nog op zoek naar een leuk hoofdgerecht? Check dan zeker onze drie feestelijke maaltijden
1/ Brownies
Niets is zo lekker als brownies, zeker wanneer ze nog wat smeuïg zijn van binnen! Dit recept is eenvoudig te bereiden en je maakt er heel veel brownies mee.
Benodigdheden:
• 300g zwarte chocolade
• 120g cacaopoeder
• 450g suiker
• 6 eieren
• 375g boter
• 90g zelfrijzende bloem
• 1,5tl bakpoeder
Bakwijze:
Begin met de oven voor te verwarmen op 180℃. Smelt daarna de chocolade met de boter. Klop de eieren luchtig. Voeg daarna de suiker toe en mix tot het mengsel er witachtig uit ziet. Voeg dan het chocolademengsel eraan toe. Zeef uiteindelijk het cacaopoeder, de bloem en het bakpoeder in het mengsel en mix het. Bak gedurende 30 minuten.
Laat het even afkoelen en geniet!
2/ Moelleux
Moelleux maak je best net voor je het wil serveren. Dan is het nog lekker warm en is de chocolade van binnen nog vloeibaar.
Benodigdheden (voor 4 stuks):
• 3 eieren
• 75g suiker
• 160g zwarte chocolade
• 110g boter
• 50g bloem
• Stukjes bruine chocolade voor binnen in het cakeje
Bakwijze:
Verwarm eerst de oven voor op 210℃. Meng de eieren met de suiker. Smelt daarna de boter en zwarte chocolade en voeg het al mengend toe aan het eiermengsel. Voeg de bloem toe en roer goed. Giet een goed ingeboterd cakevormpje halfvol en leg er een aantal stukjes bruine chocolade op. Giet dan de rest van het vormpje vol. Herhaal dat bij de andere drie vormpjes. Bak 12 à 13 minuten.
Serveer ze warm!
3/ Witte chocolade blondies
Het eerste recept was één voor brownies, maar ben je meer fan van witte chocolade? Dan leer je hier hoe je blondies met witte chocolade maakt.
Benodigdheden:
• 225g witte chocolade en nog wat extra om op het einde onder te mengen
• 115g ongezouten boter
• 2 eieren
• 70g kristalsuiker
• 155g bloem
• 2tl vanille-extract
• 1tl zout
Bakwijze:
Verwarm de oven voor op 150℃. Smelt dan de boter en witte chocolade. Mix daarna de eieren luchtig. Voeg ze dan samen met de suiker en het vanille-extract toe aan de boter en witte chocolade en mix het. Voeg de bloem en het zout toe en mix opnieuw. Meng uiteindelijk de extra witte chocolade onder en leg eventueel een aantal brokjes op de top. Bak 25 à 30 minuten. Smakelijk!
Ziezo, hiermee kan je je overschot paaseieren wegwerken. Daarnaast is het ook een leuk tijdverdrijf. Veel bakplezier!
Volg ons op Instagram voor meer Kotplanet-nieuwtjes!