MobiliteitONTSPANNING

Vijf tips om je niet te vervelen in de trein

Eindeloos lang in de trein terug naar huis, we kennen het maar al te goed, geen plek, er komt maar geen eind aan … Het liefst stel je die verschrikkelijke treinrit zo lang mogelijk uit. Ik heb wat tips om je reis korter te laten lijken! 

1/ Hou je bezig met je cursussen 

Meestal ga je na de les snel snel naar het station. Je hebt genoeg van al die cursussen en bekijkt niets meer. En toch is het een goed idee om nog wat aantekeningen op orde te brengen, aan een samenvatting voor je volgende examen te beginnen … Tijd zinvol besteed op de trein, betekent tijdwinst thuis. Je bouwt voorsprong op en hebt zo wat meer tijd voor jezelf om thuis leuke dingen te doen. 

2/ Lees een boek 

Ik weet het, het is niet altijd even makkelijk, maar verdiep je in een boek voor een cursus of ga op zoek naar een exemplaar dat je opnieuw zin doet krijgen om te lezen. Onderwerpen en schrijvers genoeg, je vindt vast wel iets dat je bevalt.  Door de vele cursussen en binge watching kom je er trouwens toch niet vaak meer toe om te lezen. Door je onder te dompelen in een andere wereld gaat de tijd in een flits voorbij en laat je die schermen even voor wat ze zijn.  

3/ Luister naar muziek

Vergeet je oortjes niet tijdens lange trajecten, ongetwijfeld je beste bondgenoot om de tijd te doden. Werk je playlists bij en je bent klaar voor die eindeloze treinritten. En als je een abonnement neemt op je favoriete muziekapp, krijg je korting via je studentenmail

4/ Kijk een serie of film 

Ben je gewoon lui, dan kun je een serie of film downloaden. Je kunt lekker lang kijken en de rit is zo voorbij. Zo las je even een pauze in om er dan weer studerend in te vliegen. Fijn om je favoriete serie verder te kunnen kijken, zonder spoilers! 

5/ Neem de trein samen met een vriend

Als je het geluk hebt een vriend te hebben die uit dezelfde streek komt, neem dan samen de trein. Met zijn tweeën gaat dan de tijd altijd sneller voorbij! Tussen de lessen en jobs door heb je niet altijd de tijd om je vrienden te zien. Samen in de trein is dan een ideaal moment om je wat verwaarloosde sociale relaties een boost te geven! 

Ik hoop dat deze tips je helpen om die treinrit minder verschrikkelijk te maken. Prima idee ook om meerdere dingen tegelijk te doen, als het je lukt, zo kun je lezen of cursussen doornemen combineren met muziek. Alle manieren zijn goed, vooral als je de tijd in de trein zo optimaal mogelijk kunt benutten!  

Volg ons op Instagram en TikTok!

What's your reaction?

Related Posts

Load More Posts Loading...No more posts.
Une petite notification ? OK Pas tout de suite