Aktua

“Meet your street” brengt Leuvenaars en studenten bij elkaar

Leuvenaars kunnen een gezellige bijeenkomst organiseren op hun stoep voor hun deur. Dat doen ze niet zomaar. Ze willen graag de studenten die in hun straat op kot zitten, verwelkomen. In 20 verschillende buurten in Leuven, Heverlee en Kessel-Lo kunnen de mensen dus meedoen aan het initiatief ‘Meet your street’. 

Heel wat buurtbewoners hebben zo’n kleine bijeenkomst georganiseerd. Ze vinden het belangrijk om de studenten te leren kennen en hun te helpen waar nodig: keukengerief uitlenen, een fiets repareren… Velen waren er ooit zelf student en weten dus hoe lastig het soms kan zijn. 

Dit klinkt allemaal rooskleurig, maar het is niet in elke buurt zo gezellig. Heel wat andere buurten klagen over geluidsoverlast veroorzaakt door de studenten. In de Brouwerstraat vallen ze daar niet zo hard over. Als de studenten een feestje geven, moeten ze het gewoon laten weten. Daar zijn ze al blij mee. 

Dit initiatief werd op poten gezet door de Stad Leuven, politie Leuven, de onderwijsinstellingen en de studentenorganisaties. Ze zijn ervan overtuigd dat door dit project er minder conflicten zullen zijn tussen studenten en buurtbewoners.

Volg Kotplanet op TikTok en Instagram!

Bron: https://www.vrt.be/vrtnws/nl/2022/11/10/meet-your-street-moet-leuvenaars-en-studenten-dichter-bij-elkaar/

What's your reaction?

Related Posts

Load More Posts Loading...No more posts.
Une petite notification ? OK Pas tout de suite