in ,

4 tips om als student niet op je gsm te zitten bij het studeren

@Pexels - Michael Burrows

Goed en genoed leren is belangrijk, om verder te kunnen in je studies, dit kan je thuis doen, bij de bibliotheek of met vrienden. Het probleem is, dat er soms externe factoren kunnen zijn die zorgen voor afleiding en 1 van de grootste afleidingen die we hebben is dan toch onze gsm. Je krijgt een berichtje, of een Netflix melding dat het nieuwe seizoen van je favoriete serie net is uitgekomen en voor je het weet lig je in je bed een serie te kijken. Het is dus belangrijk om geconcentreerd te blijven en tegen deze afleiding te kunnen strijden. Kotplanet heeft voor jou 4 tips, die je hierbij zouden kunnen helpen.

Wil je als student je mentale gezondheid versterken?

1/ Leg je gsm in een andere kamer

Ervoor zorgen dat je gsm niet in dezelfde kamer blijft waar jij in bent is toch iets waarop je moet letten, zo ben je ook niet geneigd om deze te bekijken. Zelfs als je je meldingen uit hebt gezet, kan je nog steeds de neiging hebben om iets te willen checken. Dit kan bijvoorbeeld zijn dat je snel gaat gaan zien hoe laat het is, zoiets kan je snel afleiden.

Wil je als student minder op sociale media zitten?

2/ Maak genoeg pauzes

Door het maken van pauzes waarbij je tijdens deze momenten je gsm kunt gebruiken, kan dit ervoor zorgen dat je minder geneigd zal zijn om deze constant bij je te hebben. Zo heb je voor jezelf ook momenten waar je even kunt bijkomen en met iets anders kunt bezig zijn. Door je gsm op deze momenten te hebben, heb je geen excuus om telkens je meldingen te bekijken.

3/ Op voorhand melden dat je bezig bent

Op voorhand melden aan mensen dat je niet beschikbaar zal zijn, zorgt ervoor dat ze weten dat je bezig bent. Ze zullen zo ook minder geneigd zijn om je te bellen of te storen. Dit is ook een manier voor jou om minder afgeleid te zijn en constant je meldingen te checken. 

4/ Beloon jezelf

Na een lange tijd studeren heb je even tijd nodig om bij te komen. Dit is ook voor jou een manier om jezelf te belonen, doe dit dus, als je bijvoorbeeld op maandag goed hebt kunnen doorwerken en al je deadlines hebt kunnen respectere, kan je de dag nadien een langere pauze nemen.

Wil je nog meer tips rond het thema gezondheid lezen? Bekijk dit dan snel op onze Instagram pagina!

Written by Myriam Bonga

What do you think?