in ,

Ik kan de nacht voor een examen niet slapen, wat kan ik doen ?

@Pexels- Andrea Piacquadip

We kennen wel allemaal dat vreselijke moment van besef dat je de volgende dag een examen hebt. Examens = geen slaap en veel stress. Helaas is dat geen goede mix! Hoe val je nu het best in slaap de dag voor een examen? Jammer genoeg is daar geen geheim recept voor, maar we hebben wel wat advies dat nuttig kan zijn.

1/ Relax

Dit is het belangrijkste advies! De examenperiode is voor veel studenten super stressvol, dus het is belangrijk dat je ook kan ontspannen. Dat kan je doen op veel verschillende manieren. Je moet alleen de manier vinden die jij het prettigst vindt! Je kan een komedie op Netflix kijken, een boek lezen, naar podcasts of ASMR luisteren, een puzzel maken… Het beste is om minstens een uur voor je gaat slapen, je boeken toe te gooien en te ontspannen. 

2/ Sporten

Dit is voor niemand een verrassing. Sporten is een fantastische manier om je gedachten te verzetten en de stress van je af te schudden. Bovendien maakt een sportsessie je meer moe dan dat je helemaal niet hebt gesport, dat is dus al positief! 

3/ Verlicht je geest zoveel mogelijk

De dag voor een examen ben je natuurlijk hard bezig met je leerstof en het examen zelf. Om te voorkomen dat je hersentjes overladen worden met stress, moet je de avond ervoor alles voorbereiden. Leg je kleren, rugzak, eten en alles wat je moet meenemen naar je examen, al klaar. 

4/ Wees voorzichtig met wat je drinkt

Je hebt misschien de neiging om drankjes te drinken die je wakker houden, zoals energiedrankjes, koffie, cola, … Als je je kansen om in slaap te vallen de avond voor een examen wilt maximaliseren, vermijd dan het drinken van al deze dingen! Als je de avond voor een examen iets wil drinken voordat u gaat slapen, kies dan voor water, warme melk of kruidenthee.

Als je niet kan slapen, kan je ook eens een kijkje nemen op onze Instagram!

What do you think?