StudiesTIPS

Waarom het niet goed is om je tijdens de examens volledig af te zonderen 

De examens zijn begonnen! Je bent volop aan het studeren! Sommige beslissen om dit samen te doen, bijvoorbeeld door naar de bib te gaan en daar studeren terwijl andere studenten beter alleen werken. Hoe je je voorbereidt maakt niet veel uit! Zo lang jij je daar prettig bij voelt, is dat het belangrijkste! Toch bestaan er ook studenten die zich volledig afzonderen van de groep. Kotplanet legt je uit waarom je je niet helemaal mag afzonderen tijdens de examenperiode!

1/ Onmogelijk om hulp te vragen

Wanneer je beslist om je volledig af te zonderen van je medestudenten tijdens de examenperiode, maak je het jezelf moeilijk om je medestudenten om hulp te vragen. Zo kan het voorkomen dat je notities niet volledig in orde zijn, maar misschien is dit wel het geval bij een medestudent. Maar omdat je volledig afgezonderd bent van de groep, kan je aan je medestudent geen hulp vragen. Om dit te voorkomen is het beter om beschikbaar en bereikbaar te blijven, want jullie kunnen elkaar helpen bij het studeren door samenvattingen aan elkaar te sturen of op elkaars vragen te antwoorden.

Vraag je je af of je een goede planner bent? Vindt het uit dankzij deze quiz van Kotplanet!

2/ Geen contact met de buitenwereld

Een student die zichzelf afzondert, gaat weinig tot geen contact hebben met de buitenwereld. Dit is geen goed idee, want de meeste studenten hebben nood aan sociaal contact. Stel dat je al dagenlang intensief aan het studeren bent en de enige mensen met wie je in contact bent, zijn de mensen die met jou leven, bijvoorbeeld familieleden of kotgenoten, dan kan dit zorgen dat je deze mensen snel beu wordt. Ook al hebben ze niets misdaan. Dit is een natuurlijke reactie, want alles wordt intenser als je zoveel tijd met elkaar doorbrengt. Daarom is het belangrijk dat je af en toe eens afspreekt met vrienden die je niet elke dag ziet om je verdachten te verzetten. Dus het beste is om toch een beetje contact te hebben met de buitenwereld.

Ben je op kot en wil je leren om minder je water te verbruiken? Kotplanet legt je uit hoe je dat kan doen!

3/ Je kan je eenzaam voelen

Door jezelf volledig af te zonderen tijdens de examens, kan je je eenzaam beginnen voelen. Je hebt het waarschijnlijk al eens gehoord, maar ik herhaal het nog eens voor de mensen die dat niet weten: een mens is een sociaal wezen. Wanneer je jezelf afzondert, kan het gevolg zijn dat je negatieve gedachten begint te hebben of begint na te denken over zaken waar je normaal gezien nooit bij stil staat. Wees je er dan van bewust dat dit een tijdelijke situatie is en dat je heel veel mensen hebt die om je geven. Jouw punten zijn belangrijk, maar je gezondheid nog meer!

4/ Dezelfde routine

Jezelf afzonderen gaat meestal gepaard met elke dag dezelfde routine te hebben. Je gaat misschien niet meer naar buiten en als je naar buiten gaat, dan spreken we over je tuin. Het kan ook zijn dat je elke dag hetzelfde eet, omdat je niet meer naar de supermarkt gaat of de examens ervoor zorgen dat je enkel ongezonde dingen wil eten. Dit zijn maar enkele voorbeelden die je herhaaldelijk kan beginnen doen, wanneer je jezelf afzondert tijdens de examens. Om dit te voorkomen, is het toch beter om nog contact te hebben met vrienden of kotgenoten. 


Volg ons op Instagram en TikTok voor meer Kotplanet-nieuwtjes!

What's your reaction?

Related Posts

Load More Posts Loading...No more posts.
Une petite notification ? OK Pas tout de suite